Tabu
Image default
CULTURESlider

Despre lumea în care trăim ⎢ O conferință de Radu Paraschivescu

Scriitorul Radu Paraschivescu va deschide sâmbătă, 27 martie, la ora 11:30, ediția a patra a Festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim” care anul acesta se va desfășura pe 27 și 28 martie exclusiv online şi care va putea fi urmărită live de oriunde din România și din lume.

Conferința intitulată Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi observă și analizează o tendință a timpului nostru, aceea că oricine pare să fie dispus să creadă aproape orice.

Iată de ce n-ar fi rău să vedem cum arată raportul dintre adevăr şi minciună. Dintre cercetare şi scorneală. Dintre cel care influenţează (să-i spunem „influencer”) şi cel care se lasă influenţat (să-i spunem „influencee”). În lumea în care totul e la un click distanţă, merită văzut cum arată mecanismele bunei informări şi capcanele în care putem cădea.

Conferința va fi urmată de un dialog în profunzime cu Cătălin Striblea, realizator de emisiuni la EuropaFM. Fiecare întâlnire va fi prezentată de Marian Voicu, jurnalist premiat și realizator de emisiuni și documentare pentru TVR.

Biletele, în valoare de 35 de lei, sunt disponibile în rețeaua Eventbook. Bilete și lista completă a conferințelor, pe Eventbook, aici: https://eventbook.ro/…/festivalul-de-conferinte-despre…

Achiziționarea unui bilet permite urmărirea live a conferinței și include o valabilitate de două săptămâni pentru a putea vedea sau revedea evenimentul. Puteți găsi informații detaliate despre conferințe și biografiile complete ale conferențiarilor și ale partenerilor de dialog și pe site-ul oficial http://www.lumeaincaretraim.ro.

Festivalul Despre lumea în care trăim reprezintă o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA. 

Ajuns la a patra ediție, festivalul va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai bun sport pentru a scăpa de celulită

Andreea Damian

Statuia lui Marilyn Monroe stârnește controverse: stă lângă biserică într-o poziție vulgară

Andreea Damian

Ce a vorbit Volodimir Zelenski cu Ashton Kutcher şi Mila Kunis? Actorii au strâns 35 mil. $ pentru Ucraina

Andreea Damian

Justin Bieber vrea să cucerească industria de beauty cu un deodorant

Andreea Damian

Ce pasiune și-a redescoperit Sorin Bontea după plecarea de la „Chefi la Cuțite”

Andreea Damian

Anunțul făcut de Antonia și Alex Velea! Fanii lor sunt în extaz

Andreea Damian

Scrie un comentariu