Tabu
Image default
CULTURE Slider

Despre lumea în care trăim ⎢ O conferință de Radu Paraschivescu

Scriitorul Radu Paraschivescu va deschide sâmbătă, 27 martie, la ora 11:30, ediția a patra a Festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim” care anul acesta se va desfășura pe 27 și 28 martie exclusiv online şi care va putea fi urmărită live de oriunde din România și din lume.

Conferința intitulată Prostul și escrocul. Mecanisme ale deformării în lumea de azi observă și analizează o tendință a timpului nostru, aceea că oricine pare să fie dispus să creadă aproape orice.

Iată de ce n-ar fi rău să vedem cum arată raportul dintre adevăr şi minciună. Dintre cercetare şi scorneală. Dintre cel care influenţează (să-i spunem „influencer”) şi cel care se lasă influenţat (să-i spunem „influencee”). În lumea în care totul e la un click distanţă, merită văzut cum arată mecanismele bunei informări şi capcanele în care putem cădea.

Conferința va fi urmată de un dialog în profunzime cu Cătălin Striblea, realizator de emisiuni la EuropaFM. Fiecare întâlnire va fi prezentată de Marian Voicu, jurnalist premiat și realizator de emisiuni și documentare pentru TVR.

Biletele, în valoare de 35 de lei, sunt disponibile în rețeaua Eventbook. Bilete și lista completă a conferințelor, pe Eventbook, aici: https://eventbook.ro/…/festivalul-de-conferinte-despre…

Achiziționarea unui bilet permite urmărirea live a conferinței și include o valabilitate de două săptămâni pentru a putea vedea sau revedea evenimentul. Puteți găsi informații detaliate despre conferințe și biografiile complete ale conferențiarilor și ale partenerilor de dialog și pe site-ul oficial http://www.lumeaincaretraim.ro.

Festivalul Despre lumea în care trăim reprezintă o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA. 

Ajuns la a patra ediție, festivalul va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate.

ARTICOLE SIMILARE

De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților

realitatea

Stiai ca Norman Rockwell este redescoperit in SUA?

realitatea

Mesajul de pe Instagram al lui Taylor Swift a dus la o “o creștere masivă în înregistrarea alegătorilor”?

realitatea

Avem prea mulți bani așa că tăiem copaci și umplem parcurile cu statui

Dora Constantinovici

Cum influențează serialul „Bridgerton” de pe Netflix tendințele modei din primăvara anului 2021

Andreea Damian

Concurs incheiat! Slabeste sanatos si cu placere!

realitatea

Scrie un comentariu