Tabu
Image default
CULTURESlider

Premieră la TNB | Adio, domnule Haffmann

Spectacolul Adio, domnule Haffmann, în regia lui Felix Alexa, va avea premiera la Sala Pictura a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti. Primele reprezentaţii sunt programate în zilele de 19, 20, 29 şi 30 mai. Premiera oficială este anunţată pentru zilele de 2 şi 3 iunie.

O poveste din Parisul aflat sub ocupaţie nazistă, Adio, domnule Haffmann prezintă pactul neobişnuit dintre un evreu şi un catolic francez, un contract moral care le va schimba destinele. Amestec de ficţiune şi realitate, spectacolul este un melanj de mici istorii intime derulate pe fundalul celui de-Al Doilea Război Mondial, o poveste care începe în 1942 şi se termină în zilele noastre, având în centrul său dispariţia unui tablou de Henri Matisse. Confiscat de nazişti şi considerat pierdut pe vecie, tabloul Femeie şezând s-a reîntors acasă după mai bine de 70 de ani.

Adio, domnule Haffmann, o dramă cu accente comice și suspans

Adio, domnule Haffmann este deopotrivă o pagină de istorie şi o poveste surprinzătoare de viaţă, o dramă cu accente comice şi suspans, în interpretarea actorilor Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu şi Andrei Finţi.

„Cu o structură filmică şi un ritm foarte bine dozat al scenelor, pendulând între dramatismul situaţiilor familiale şi al contextului istoric, piesa Adio, domnule Haffmann mi s-a părut ocazia perfectă pentru un exerciţiu de stil şi rigoare teatrală. Am realizat, împreună cu o echipă minunată de actori, un spectacol în care mi-am propus să descopăr infinite nuanţe umane exprimate cu intensitate maximă şi fineţe. Observând, totodată, cu tandreţe şi umor, cât de paradoxală poate deveni uneori viaţa, mai ales atunci când ne-o complicăm singuri. Spectacolul nostru este despre fiinţe fragile aruncate în vâltoarea istoriei şi a evenimentelor personale ce o iau razna. O fragilitate ce nu exclude însă forţa şi curajul”, spune Felix Alexa.

Adio, domnule Haffmann este o piesă scrisă de francezul Jean-Philippe Daguerre. Jucată cu mare succes pe scenele pariziene, Adio, domnule Haffmann a obținut în 2018 patru premii Molière, cea mai înaltă distincție teatrală din Franța.

Traducere: Vlad Russo

Regie: Felix Alexa

Lighting design: Felix Alexa

Ilustrație muzicală: Felix Alexa

Scenografie: Andrada Chiriac

Regia tehnică: Laurențiu Andronescu, Costi Lupșa

Distribuție: Alexandru Potocean, Alexandra Sălceanu, Richard Bovnoczki, Andrei Finţi, Emilia Popescu

Premieră: 19, 20 mai 2021

ARTICOLE SIMILARE

WOW! Cum arată mama Monicăi Bârlădeanu. Cele două parcă ar fi surori

Andreea Damian

Scandal la Festivalul de Film de la Veneția! Motivul pentru care Harry Styles l-a scuipat pe Chris Pine

Andreea Damian

Blackpink e prima trupă K-pop care s-a alăturat clubului celor cu miliarde de vizualizări pe YouTube

realitatea

Fiica cea mare a Ancăi Serea, copia fidelă a mamei sale. Ce frumoasă e Sarah!

Andreea Damian

Inteligența artificială poate ajuta la identificarea afecțiunilor cardiace

Andreea Damian

Celia se retrage din muzică

Andreea Damian

Scrie un comentariu