Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Fenomenul care ucide 745.000 de oameni anual

Orele lungi de lucru ucid sute de mii de oameni pe an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Primul studiu global de acest gen a arătat că 745.000 de persoane au murit în 2016 din cauza accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor de inimă, din cauza orelor lungi petrecute la serviciu.

Raportul a constatat că persoanele care locuiesc în Asia de Sud-Est și în regiunea Pacificului de Vest au fost cele mai afectate, potrivit BBC. OMS a mai spus că tendința se poate agrava din cauza pandemiei coronavirusului.

Cercetarea a constatat că lucrul de 55 de ore sau mai mult pe săptămână a fost asociat cu un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral și cu un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, comparativ cu o săptămână de lucru de 35 până la 40 de ore. Studiul, realizat împreună cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), a arătat, de asemenea, că aproape trei sferturi dintre cei care au murit ca urmare a muncii lungi erau bărbați de vârstă mijlocie sau mai în vârstă.

Adesea, decesele au avut loc mult mai târziu în viață, uneori decenii mai târziu, decât în momentul în care se aflau la serviciu. În timp ce studiul nu a acoperit perioada pandemiei, oficialii OMS au declarat că recentul salt al muncii la distanță și încetinirea economică ar fi putut crește riscurile asociate orelor lungi de lucru. „Avem unele dovezi care arată că atunci când țările intră în blocarea națională, numărul de ore lucrate crește cu aproximativ 10%”, a declarat ofițerul tehnic al OMS, Frank Pega.

Potrivit raportului, munca îndelungată este estimată a fi responsabilă pentru aproximativ o treime din toate bolile legate de muncă, devenind astfel cea mai mare sarcină a bolilor profesionale. OMS sugerează că angajatorii ar trebui să ia în considerare acest lucru atunci când evaluează riscurile pentru sănătatea muncii ale lucrătorilor lor.

Limitarea orelor ar fi benefică pentru angajatori, deoarece s-a demonstrat că, crește productivitatea, a spus dl Pega. „Este într-adevăr o alegere inteligentă pentru a nu crește orele lungi de lucru într-o criză economică”.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să te organizezi la cumpărături (P)

Andreea Damian

Băuturile fermentate, noul elixir al tinereții

Andreea Damian

Repetițiile la cea mai nouă producție a Théâtre du Soleil

Ciocîrlan

Andre, „Nostalgii” din adolescență. Andreea Bălan și Andreea Antonescu au lansat videoclip nou

Andreea Damian

Șerban Huidu, mesaj impresionant pentru Schumacher: “Ghinionul a LOVIT pe altcineva”

„Am 40 de ani, dar mă simt de 70”: cum ne-a îmbătrânit pandemia

Andreea Damian

Scrie un comentariu