Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

S-a actualizat pagina Poliției cu copii dispăruți – din 7000, după două luni, numărul lor a ajuns la 79

Scriam după cazul din Caracal că, deși oficial sunt 7000 de copii dispăruți de acasă, pe site-ul Poliției Române apar doar 18 poze ale unor copii anunțați ca fiind dispăruți. Accentuam faptul că nimeni nu s-a preocupat să actualizeze site-ul Poliției Române până la acea dată și cu atât mai puțin informațiile despre copiii dispăruți de acasă și negăsiți până în ziua de azi. Unele dintre poze aparțineau unor copii care dispăruseră din 2006, 2008, 2011.

Între timp, cineva a făcut mici adăugiri pe site și acum, la secțiunea copiilor dispăruți apar ceva mai multe poze – adică 79. Ce m-a frapat este faptul că majoritatea noilor cazuri sunt copii dispăruți din centre speciale pentru minori. În cazul uneia dintre fete se menționează că „la data de 28.06.2019 a plecat din centru (Centrul de Asistenţă pentru Copilul cu Cerinţe Educative Speciale – D.G.A.S.P.C. Galaţi) fără permisiunea personalului împreună cu minora Iancu Tatiana şi nu au mai revenit până în prezent. Aceasta părăseşte centrul  de plasament în care a fost instituţionalizată, în mod frecvent şi are un comportament deviant.”Vedeți deci că de la bun început fetei nu i se acordă nicio șansă. Nu știu despre personalul centrului de asistență cu pricina absolut nimic însă știu că adjunctul DGASPC Galați, Ciprian Groza a afirmat în august, despre o altă fată dintr-un centru de plasament din județ, plină de sânge și în stare de șoc care tocmai fusese violată și cerea ajutorul unor polițiști impasibili că a făcut “sex consimțit”. Că Groza avea doctorat în pediatrie mi se pare doar un amănunt sordid adăugat în CV-ul omului, probabil pentru puncte bonus.

O altă fată a plecat din Casa de Tip Familial „FLOARE DE COLŢ”- D.G.A.S.P.C. Galaţi la cursuri şi nu a mai revenit până în prezent. Și despre aceasta poliția scrie că “părăseşte centrele de plasament în care a fost instituţionalizată, în mod frecvent şi premeditat şi are un comportament deviant.”

Sunt practic zeci de copii care au dispărut din diverse centre pentru minori aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Galaţi și cumva nimeni nu s-a gândit (mă refer la organele de control) să se întrebe ce naibii se întâmplă. Din Casa de Tip Familial „AURORA” -D.G.A.S.P.C. Galaţi la data de 06.02.2019, o minoră a plecat şi nu a mai revenit până în prezent. În data de 26.05.2019, o altă minoră a plecat  din același centru, fără acordul personalului de serviciu şi nu a mai revenit până în prezent. O alta a plecat din Centrul de Asistenţă pentru Copilul cu Cerinţe Educative Speciale – D.G.A.S.P.C. Galaţi în data de 31.07.2019 din centru fără permisiunea personalului şi nu a mai revenit până în prezent. Un băiat a plecat de la C.R.R.S.C.- Casa „DAVID AUSTIN” Munteni -D.G.A.S.P.C. Galaţi în data de 04.08.2019, minorul a plecat din centru şi nu a mai revenit. Un alt minor a plecat tot de la C.R.R.S.C.- Casa „DAVID AUSTIN” Munteni -D.G.A.S.P.C. Galaţi. “Locuise la bunica sa paternă din sat Poiana,com. Nicoreşti, judeţul Galaţi, în perioada 15.11.2018-15.01.2019. La data de 15.01.2019, minorul a fost adus în centru de către unchiul său întrucât bunica a decedat, iar unchiul  urma să plece în Marea Britanie unde are domiciliul.” Doare fiecare cuvânt din enunțul acesta, nu-i așa?

Din 79 de copii anunțați dispăruți pe site-ul Poliției Române – 21 sunt din centrele care aparțin D.G.A.S.P.C. Galaţi. Astfel, au dispărut copii de la Complexul de Servicii Sociale”Dumbrava Minunată”, Casa „Ştefan”, C.R.R.S.C.- Casa „DAVID AUSTIN” Munteni, Centrul de Asistenţă pentru Copilul cu Cerinţe Educative Speciale, Centrul de Plasament Tecuci, Casa de Tip Familial „FLOARE DE COLŢ”, Centrul „IRENE & STUART”, Casa „AURORA”.  Au mai dispărut copii și din alte județe de la diverse centre APĂPOSTUL DE ZI ŞI NOAPTE PENTRU MINORI „MORCOVEAŢĂ” BACĂU, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tg. Neamţ, Adăpostul de zi și de noapte pentru copii strazii din mun.Vaslui, Centrul Maternal Târgu-Mureș jud. Mureș, Centrul de primire minori în regim de urgență, situat în Mun. Constanta, Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean, Centrul Rezidențial Lizuca Iași, Centrul de Servicii Sociale Bucium Iași, D.G.A.S.P.C. Gorj, Centru de Servicii Sociale Târgu Frumos-Modulul de Reabilitare Comportamentală, Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean, CSC Nr.2 Bîrlad, modulul de tip familial – din cadrul Asociaţiei PROVITA Târgoviște, Centrul de Plasament Antonio din mun.Constanta, Organizația Umanitară Concordia-Casa Austria Ploiesti, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Complex de Servicii Comunitare nr. 2 Bîrlad, CSC 1 BÎRLAD.

Semnătura disparițiilor de la centrele D.G.A.S.P.C. Galaţi este următoarea, enunțul specifică: “Aceasta (sau acesta) părăseşte în mod repetat şi premeditat centrul în care este instituţionalizată (sau instituționalizat) și are comportament deviant.” 21 de minori aflați sub tutela D.G.A.S.P.C. Galaţi au dispărut și mențiunea principală despre aceștia este că au comportament deviant. De asemenea, deși unii dintre ei sunt dispăruți din 2018 sau de la începutul lui 2019, sigur că au apărut abia după tragedia de la Caracal din iulie pe site-ul Poliției Române.

Printre cazurile copiilor din centre sunt câteva (sub 10) ale copiilor care au dispărut de acasă sau de pe stradă, unii bănuiți că ar fi murit în timp ce înotau în râurile din apropiere. Și da, încă mai apare Alexandra Măceșanu printre ei.

Iată că, la aproximativ două luni distanță de la tragedia din Caracal, Poliția Română a muncit zi și noapte și a reușit să adauge 61 de noi poze ale unor copii care au dispărut din centrele de plasament din România, 21 fiind din Galați. Nu știm în realitate câți copii au mai dispărut prin țară căci mi-e extrem de greu să cred că aceștia sunt toți – probabil sunt doar cei pe care i-a trecut deja altcineva pe o listă și i-a dat mură-n gură celui care se ocupă de site-ul Poliției Române. Totuși, să considerăm că am putea opri timpul și planeta în loc cumva și că numărul oficial al copiilor dispăruți – adică 7000 atâția câți sunt în prezent – ar rămâne neschimbat, Poliției Române tot i-ar lua practic aproximativ 19 ani ca să poată actualiza pagina copiilor dispăruți în România. Wow.

ARTICOLE SIMILARE

Ce exerciții te ajută să obții brațe tonifiate ca ale lui Meghan Markle

Andreea Damian

RealLife Dishwasher, o capacitate mai mare de incarcare pentru creativitate fara limite

realitatea

J.K. Rowling a donat 15,3 mil. £ unui centru care sprijină cercetarea sclerozei multiple

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 12 aprilie

realitatea

Cele două categorii de persoane care ating vârful rezistenței umane

Andreea Damian

Povesta reala a fetitelor schimbate la nastere!

Scrie un comentariu