Tabu
FASHIONSlider

Dior a creat o grădină, dar promite să planteze cei 164 de copaci folosiți în prezentarea de la Paris

Săptămâna Modei de la Paris continuă cu o prezentare de modă care are o temă botanică. Pentru a-și prezenta colecția Primăvară/Vară 2020, casa Dior a transformat podiumul de la Longchamp Racecourse într-o grădină secretă.

Un peisagist iscusit s-a ocupat de amenajarea grădinii cu 164 de copaci pe o scenă acoperită de pământ. Invitații au fost așezați în jurul acestei grădini pe bănci din lemn, în timp ce prin fața lor au defilat modele îmbrăcate în mătase și purtând pălării de paie pe cap. „Spațiul promovează nevoia de diversitate prin combinarea speciilor pentru a supraviețui în fața schimbărilor climatice.”, spune casa Dior.

Utilizarea atâtor copaci pentru o prezentare de modă de 10 minute s-ar putea să nu pară cea mai ecologică dintre măsuri. Dar casa de modă a promis că o să planteze fiecare arbore în jurul Parisului, permițându-le astfel să continue să crească într-un mediu natural.

În plus, copacii, care provin de la pepiniere din Franța, Germania și Italia, au primit etichete cu explicații despre locul în care vor fi replantați după spectacol.

Într-o perioadă în care industria de fashion este supusă unor analize mai mult decât oricând din punct de vedere al amprentei sale de carbon, directorul de creație al casei Dior, Maria Grazia Chiuri, a fost înțelept să creeze o colecție inspirată din mediul înconjurător.

Câteva modele și-au purtat părul în cozi împletite, o coafură pe care mulți au ajuns să o asocieze cu ecologista suedeză în vârstă de 16 ani, Greta Thunberg.

Hainele în sine făceau referire în mod clar la natură. Modelele au defilat pe podiumul plin de pământ în ținute cu imprimeuri florale, legate în talie cu frânghii.

ARTICOLE SIMILARE

“I am who I am- la Idelier

realitatea

Cristina Ich, votată Romanian Social Media Star of 2020

Tabu Tabu

Kate Middleton, inspirată de Meghan Markle? Apariția surprinzătoare a ducesei de Cambridge

Andreea Damian

TOP 10 Dive de altădată în COSTUM DE BAIE!

Ilie Năstase nu renunță la dorința de a mai avea un copil la 77 de ani

Andreea Damian

Cum arată casa pe care un puști de 13 ani și-a construit-o cu doar 1.500 $

Andreea Damian

Scrie un comentariu