Tabu
Image default
HEALTH

Dieta anti-îmbătrânire, urmată de călugării tibetani

Călugării tibetani par cruțați de trecerea timpului. Secretul lor? Au o dietă foarte specifică!

Când ne gândim la remedii anti-îmbătrânire, primul lucru care ne vine în minte sunt produsele cosmetice. Ne spunem că fac să dispară semnele îmbătrânirii și de aceea trebuie să ne înarmăm cu tot felul de creme și seruri. Ei bine, se pare că soluția reală poate fi găsită în mâncarea noastră!

Când îi vezi la televizor, observi repede că mai toți călugării tibetani prezintă puține semne ale îmbătrânirii. Și asta a intrigat mulți oameni. Se pare că ei folosesc metoda combinării alimentelor. Principiul? Nu amestecați niciun fel de mâncare între ele. Aceasta înseamnă că amidonul, fructele și legumele nu se consumă niciodată în același timp cu carnea, peștele, păsările de curte sau orice altă sursă de proteine, pentru a evita apariția unei afecțiuni intestinale.

Dietele popoarelor tibetane conțin în principal orz, care este o cultură importantă pentru acești oameni. Ei obișnuiau să prăjească orzul și să-l măcineze pentru a face făina, ei au numit-o ca tsampa. Este alimentul de bază pentru poporul tibetan.

În plus, călugării tibetani urmează o dietă care seamănă cu cea a vegetarienilor: consumă cereale integrale și alimente întregi sănătoase și naturale de toate felurile. La acestea se adaugă capacitatea de a se hrăni cu gălbenușuri de ou, unt și brânză despre care pretinde că ar permite organismului, creierului și sistemului nervos să funcționeze bine.

Dar acestea nu sunt singurele premise pentru a beneficia de toate efectele dietei! De asemenea, este necesar să se evite sau chiar să se elimine consumul de alimente cu zahăr. Este important să știți un lucru: mestecați lent!

ARTICOLE SIMILARE

Afla de ce trebuie sa renunti la junk food si cum o poti inlocui

realitatea

Plantele decorative sunt benefice pentru sanatate

realitatea

Arnold Schwarzenegger și Cindy Crawford, împreună!

Andreea Damian

Ghid de consumabile medicale și spitalicești – Produse de îngrijire pentru mame și copii

Andreea Damian

De ce săpunul, apa și dezinfectantul sunt cei mai mari dușmani ai coronavirusului

Andreea Damian

Au fost identificate trei noi simptome ale COVID-19

Andreea Damian

Scrie un comentariu