Tabu
Image default
BEAUTY

DIETA LUI DUMNEZEU: Cură de slăbire bazată pe principiile biblice

“Dieta lui Dumnezeu” este o cura de slabire bazata pe principiile biblice care face furori in SUA. Aceasta dieta a devenit cunoscuta dupa ce Jordan Rubin a scris cartea “Dieta Creatorului”. Jordan suferea de boala Crohn si a incercat sa gaseasca un tratament, astfel descoperind un regim alimentar concentrat pe credinta in Dumnezeu.

“Majoritatea oamenilor slabesc pana la 10 kilograme cu ajutorul dietei care dureaza 40 de zile. “Dieta lui Dumnezeu” nu este doar o cura de slabire, ci si un plan pentru a avea o stare de bine pe parcursul vietii”, spune Jordan Rubin.

Aspectul nutritional al dietei este format pe legile vechi evreiesti dietetice, fiind interzise carnea de porc si slanina. Planul de alimentatie este bogat in alimente integrale, organice si include carne rosie, carbohidrati si unele grasimi saturate. Este foarte important ca toate alimentele sa fie consumate in starea lor naturala – neprelucrate, nerafinate si netratate cu pesticide sau hormoni. Dieta permite si alimentele bogate in fibre cum ar fi broccoli, conopida, fructe de padure, struguri, seminte, nuci, anumite cereale sau legume, dar si grasimile naturale, inclusiv cele care se gasesc in peste, si grasimile saturate din unt, branzeturi si lapte.

Reducerea toxinelor este o componenta cheie a “Dietei Creatorului”. Trebuie evitate apa, pasta de dinti cu fluor, supraexpunerea la campuri electromagnetice cum ar fi telefonul mobil sau cuptorul cu microunde. Jordan Rubin recomanda la inceputul si sfarsitul unei zile si o rugaciune. Dieta presupune si spalatul pe maini inainte de masa.

“Dieta lui Dumnezeu” se face in trei faze, a cate doua saptamani fiecare si include zile de post partial in fiecare faza a regimului. Prima perioada este cea mai restrictiva, fiind interzise produsele comerciale, lactatele, apa de la robinet cu clor, mai multe grasimi si uleiuri si carbohidratii. Dupa prima faza, sunt introduse alimente precum carnea rosie, carbohidrati si grasimi saturate.

“In prima faza, eliminati consumul de alimente procesate si produsele chimice. Astfel, se va crea o reactie similara cu detoxifierea, ceea ce este un lucru sanatos. Cresteti aportul de apa si odihna de fiecare data cand are nevoie organismul. Nu mancati atunci cand sunteti furiosi, suparati, speriati sau tensionati pentru ca aceste emotii opresc digestia si depreciaza sistemul imunitar. Stati la soare. Expunerea la lumina soarelui este foarte benefica pentru sanatate si poate ajuta la echilibrarea hormonilor, sporeste starea de spirit si construieste oase puternice. Chiar daca nu exista o baza stiintifica pentru revendicarile medicale ale dietei, o cura de slabire bogata in alimente neprocesate cu siguranta are unele beneficii”, scrie Jordan Rubin in “Dieta Creatorului”.

ARTICOLE SIMILARE

Machiaj de Oscar

realitatea

Roșu. Fierbinte. Soare

realitatea

Ce riscuri îşi asumă utilizatorii aplicaţiei care „îmbătrâneşte” feţele

Andreea Damian

Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Andreea Damian

Aromaco, deodorant cremă de la Lush

realitatea

Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?

realitatea

Scrie un comentariu