Tabu
Image default
FASHIONSlider

Elasticele de păr scrunchie sunt din nou la modă: sunt ridicole, dar distractive și fabulos de practice

În cazul în care nu știi ce este acela un „scrunchie”, află că  este un elastic de păr îmbrăcat într-un material textil larg, de obicei bumbac, catifea sau mătase. Cu siguranță l-ai văzut măcar o dată pentru că a făcut furori în anii ’90 și nu numai.

Elasticele de păr scrunchie au apărut în 1989. Era un accesoriu de păr atât de demodat, până în 2003, când în serialul Sex And The City i s-a dedicat un moment. „Nicio femeie care lucrează la W Magazine și care locuiește pe strada Perry ar fi surprinsă la restaurant purtând un scrrrunchie”, spunea protagonista Carrie Bradshaw, interpretată de actrița Sarah Jessica Parker

Dar la 15 ani de la difuzarea serialului, elasticul de păr continuă să reziste pe „piață” și a reușit să redevină un must-have într-un mod care nu a fost văzut încă din anii ’90. „(Scrunchies) sunt un accesoriu atât de funcțional, dar și atât de distractiv”, a spus Sara Radin, numită istoricul neoficial al scrunchie de Radio Națională Publică din SUA, după ce a scris istoria elasticului de păr în Teen Vogue. Numai anul acesta, Pinterest înregistrând o creștere de 6309% a căutărilor, iar motorul de căutare de modă Lyst a înregistrat o creștere de 20% de la începutul lunii decembrie.

Disponibile pe scară largă în magazinele populare pentru tinerele cu vârsta sub 25 de ani, scrunchies sunt disponibile în variante noi,de catifea și din. „Scrunchies sunt puțin ridicole în cel mai bun mod posibil și fac parte din distracția de a le purta”, a spus Sara Radin. „Pentru milenari și tinerii din generația X, elasticele de opăr amintesc de copilărie”, a adăugat ea. În timp ce pentru fetele VSCO din generația Z, ele sunt purtate ca pe o piesă de rezistență din ținuta lor.

Pentru fetele VSCO, elasticele de păr sunt un accesoriu statement.

În 2019, scrunchie a apărut pe catwalk, a fost purtat de celebrități și influenceri. Amintim de cântăreața Lizzo care a purtat la MTV’s Video Music Awards un coc frumos aranajt cu ajutorul unui un scrunchie de 100 $, cu 5.000 de pietre aplicate manual. Sau de Millie Bobby Brown, care a purtat elasticul de păr al copilăriei noastre în videoclipul piesei Stranger Things. Chiar și tipii cu părul lung au fost atrași tendință. Actorul Aquaman, Jason Momoa, a purtat un scrunchie roz pe covorul roșu la Gala Premiilor Oscar.

Millie Bobby BrownJason MomoaLizzo

Deci, ce urmează? Sara Radin prevede că elasticele de păr scrunchie vor deveni accesoriu de nelipsit, după ce Maryam Nassir Zadeh le-a inclus în prezentarea de modă a colecției primăvară / vară 2020. De asemenea, ea prezice mai multă inovație „inclusiv dimensiunea, forma, țesătura și aplicațiile”. Femeile și-ar putea dori să poarte două elastice în același timp – sau, dacă sunt curajoase, să încerce noul Cinner Scrunchie, extralarge, de 21 cm în diametru – dimensiunea unei farfurii.

ARTICOLE SIMILARE

Fiica misterioasă a lui Putin este dansatoare rock&roll şi are o avere mai mare decât preşedintele Rusiei

Andreea Damian

În 1973, un calculator MIT a prezis sfârșitul civilizației. Până acum, a avut dreptate

Dora Constantinovici

Eseurile lui Montaigne ⎪ Gabriel Liiceanu în dialog cu Vlad Russo

Ciocîrlan

15 rochii cele mai iconice din toate timpurile

Andreea Damian

Manish Arora transformă New-Delhi într-un mare circ!

realitatea

Anunțul făcut de Anca Țurcașiu la un an de la divorț

Andreea Damian

Scrie un comentariu