Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Îngrijirea picioarelor | Greșelile pe care le facem atunci când aplicăm oja

Adesea neglijate iarna, picioarele sunt dezvăluite încă din primele zile însorite. De aceea trebuie să le acorzi mai multă atenție și să le îngrijești corespunzător. Ai de asemenea grijă să aplici ojă pe unghii, pentru a fi mai atrăgătoare. Dar pentru a optimiza rezultatul, trebuie evitate unele greșeli.

Picioarele trebuie răsfățate vara, mai ales că începi să porți pantofi decupați și sandale. De aceea, este esențial să acorzi o atenție deosebită unghiilor. Aplicarea unei oje care durează este importantă. Trebuie să alegi însă un produs care nu deteriorează unghiile, ținând cont și de câteva sfaturi.

Există câteva gesturi simple, care uneori ni se par banale, dar care pot totuși accentua sensibilitatea picioarelor sau chiar deteriora unghiile. Facem bilanțul celor șase greșeli de evitat atunci când ne ocupăm de îngrijirea picioarelor.

Lucrezi când pielea este udă

Multe femei cred că tratamentele de înfrumusețare pentru picioare se desfășoară în apă. Și totuși, experții în domeniu cred că este esențial ca acestea să fie făcute pe uscat, mai ales când îți faci singură pedichiura. Dacă facem o baie la picioare, unghiile vor fi moi. Cu toate acestea, pentru a avea o arhitectură frumoasă atunci când le tai, acestea trebuie să fie rigide, spun specialiștii, citați de Madame Le Figaro.

Dai formă cu unghiera

Unghiera este un instrument esențial în acest proces. De foarte multe ori, începem cu acest instrument, deoarece unghiile de la picioare sunt mai groase și mai puțin expuse decât cele de pe mâini. Dar fii atentă, ar trebui folosită doar pentru a determina lungimea. Le dăm formă doar din pila de unghii. Este important să nu folosești unghiera pe colțuri, deoarece riști să provoci o problemă a unghiilor încarnate. Forma unghiilor se obține din pilă.

Abuzezi de răzătorul de călcâie

Un alt instrument necesar în îngrijirea picioarelor este răzătorul de călcâie, care are rolul de a îndepărta excesul de piele care se creează odată cu fricțiunea pantofilor. Cu toate acestea, nu este nevoie să-l utilizezi pe restul pielii. Pentru că „este esențial să păstrăm puțină rigiditate, mai ales vara, când umblăm mai des cu picioarele goale. Rănile cauzate de utilizarea excesivă a răzătoarei vor deveni mai pronunțate odată cu deshidratarea și poate dura până la două luni pentru a se recupera.

Prin urmare, ne concentrăm pe zonele cele mai predispuse la excesul de piele, cel mai adesea pe extremități, spre degetul mic sau chiar la călcâi. Pentru probleme de hidratare sau aspectul dur, puteți utiliza un exfoliant care va îndepărta pielea moartă.

Împingi prea mult cuticulele

Un alt pas important este curățarea cuticulelor. Este esențial mai întâi să le flexibilizăm. Vă puteți înmuia picioarele în apă cu săruri sau un ulei. Apoi, trebuie să aveți grijă: nu puteți începe să curățați 100% din cuticule, avertizează experții. Într-adevăr, reflexul este de a împinge pielea de pe unghie complet.

Nu aplici o bază

Ca și în cazul mâinilor, baza este esențială înainte de a aplica culoarea. Este de fapt obligatoriu la picioare: oja se menține de până la trei ori mai mult decât pe unghiile de la mâini. Aceasta înseamnă că pigmenții rămân în contact cu unghia mai mult timp. Există, așadar, riscul ca unghia să se îngălbenească după trecerea solventului. Prin urmare, punem o bază după ce am degresat bine (fie cu puțin alcool, fie după ce i-am spălat picioarele cu săpun), altfel lacul nu va rezista mai mult de 24 de ore. Apoi experții recomandă aplicarea a două straturi. Primul trebuie să fie fin (aproape transparent).

Nu aștepți suficient timp ca să se usuce

În cele din urmă, aplicarea celui de-al doilea strat trebuie făcută cu precizie. Experții recomandă o lampă de uscare deoarece pe picioare, care sunt mai puțin folosite decât mâinile, lacul se usucă mai greu.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 8 iulie!

realitatea

Pug-ul, un caine iubit de vedete

realitatea

Jennifer Lopez și-a regizat singură videoclipul și a ieșit ceva nemaipomenit

Andreea Damian

Ce au scris Meghan Markle şi prinţul Harry în ultimul mesaj oficial

Andreea Damian

Coperta Vogue stârnește controverse. Cum a apărut Kamala Harris

Andreea Damian

Identități Fragile | Primul muzeu al pandemiei din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu