Home > Health > Diete > Ești la dietă? Iată 6 băuturi pe care le poți comanda când ieși în oraș

Ești la dietă? Iată 6 băuturi pe care le poți comanda când ieși în oraș

dietă

Ţii o dietă, dar ai vrea să ieși sâmbătă seara în oraș cu prietenii? Nu trebuie să te izolezi în casă doar pentru că ți-ai propus să te abții de la mâncare sau alcool. Există atâtea variante de băuturi „safe” pentru silueta ta, încât e păcat să te sacrifici de dragul dietei.

Un simplu pahar cu apă și lămâie nu pare cea mai bună soluție, mai ales dacă ești genul sofisticat, dar petrecăreț. Există câteva băuturi exotice pe care poți să le comanzi fără să te gândești că îți sabotează dieta. Iar noi îți prezentăm doar șase dintre cele mai sigure.

Cocktailurile cu fructe

Nu sunt bogate în calorii. Roagă barmanul să folosească doar fructe proaspete în loc de siropul aromat cu îndulcitori.

Shot-uri de votcă

Dacă îți place gustul alcoolul și adori jocurile cu shot-uri, află că votca  are practic 0 grame de carbohidrați și în jur de 100 de calorii per 30 ml. Iar două sau trei shot-uri echivalează cu 30 de minute de cardio în sala de fitness.

Vin

O altă alegere bună când ești la dietă este vinul roșu, chardonnay de exemplu, care conține doar 2 grame de carbohidrați și 100 de calorii în 150 ml.

Cocktail cu votcă și lime

O altă recomandare de cocktail este votca cu apă minerală, suc de grefuit, gheață și lime din belșug. Veți înlocui cu succes celebra apă tonică ce conține 10g zahăr/100 ml deci 20 g zahăr la un singur pahar consumat.

Cocktail Gimlet

Este un cocktail dulce și acru, cu note caracteristice și aromă de citrice, are doar trei îngrediente: gin, suc de lămâie și gheață.

Tequila

Zahărul natural folosit la prepararea acestei băuturi este foarte sigur pentru siluetă. Mai exact, agavinele extrase din planta de agave au capacitatea de produce un hormon care ţine stomacul plin mai mult timp şi care produce insulină, echilibrând astfel nivelul glicemiei şi înfrânând pofta de mâncare.

Articole asemanatoare
ketamina
Ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool
alcool
Poliţia Română a lansat o melodie împotriva consumului de alcool
Zâmbetele forțate la locul de muncă pot conduce la alcoolism
inimă
Recomandări alimentare revizuite pentru o inimă sănătoasă

Ești la dietă? Iată 6 băuturi pe care le poți comanda când ieși în oraș

by Andreea Damian   1 min
1