Tabu
HEALTH

Colesterol mărit: aceste 3 simptome care pot fi reperate în ochi

Această parte a corpului îți poate spune dacă ai nivelul colesterolului ridicat, conform acestui medic.

Numeroși români suferă de exces de colesterol în sânge, numit hipercolesterolemie. Colesterolul este o substanta grasă produsă de corpul nostru și care se găsește și în alimente. Dacă excesul de colesterol nu este o boală, acesta poate crește riscul de a suferi de infarct, accident vascular cerebral (ACV) sau arterită.

Acesta este motivul pentru care cunoașterea nivelului de colesterol este necesară pentru sănătatea ta generală și pentru a reduce riscul de a dezvolta boli.

În cele mai multe cazuri, hipercolesterolemia este asimptomatică, uneori anumite simptome pot alerta pacienții.

Într-un interviu pentru The Sun, Dr. Rachel Ward explică că există anumite semne de colesterol ridicat care pot apărea în corpul tău, dintre care trei le poți observa în jurul ochilor.

Aceste simptome care identifică rapid hipercolesterolemia

Pentru Dr. Rachel Ward, prezența „umflăturilor albe sau galbene în apropierea pleoapelor” ar putea fi un semn al colesterolului ridicat. Iată cele 3 simptome oculare, conform profesioniștilor din domeniul sănătății, la care trebuie să fii atent:

Ai xantelasmă în jurul pleoapelor

Potrivit dr. Ward, xantelasma este unul dintre cele mai frecvente simptome oculare legate de colesterolul crescut. „Această afecțiune se manifestă ca zone gălbui plate sau ușor ridicate în jurul ochilor sau lângă nas”, explică ea.

Ai gerontoxon numit și „arc senil corneean”

În unele cazuri, colesterolul ridicat poate provoca, de asemenea, formarea unui inel albastru, alb sau gri deschis în jurul irisului, numit „gerontoxon” sau „arc corneean”. Potrivit Clinicii Mayo, gerontoxonul este foarte frecvent la persoanele în vârstă. Este cauzată de depozitele de grăsime (lipide) la marginea corneei. 

Ai o ocluzie a venei retiniene

Un alt simptom care poate apărea în caz de hipercolesterolemie: o ocluzie a venei retinei. Această afecțiune se caracterizează prin blocarea vaselor de sânge care alimentează retina și poate duce la tulburări vizuale bruște și severe. Conform manualului MSD, această tulburare poate provoca pierderea nedureroasă, ușoară până la severă, de obicei bruscă a vederii.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Sucul de țelină, tonic pentru sănătate sau doar aceeași Mărie cu altă pălărie de marketing?

Andreea Damian

De ce sunt periculoşi jeanşii skinny. Iată cum îți pot afecta sănătatea!

Andreea Damian

A dormit în fiecare noapte cu un cățel de usturoi sub pernă! Ce s-a întâmplat după o lună

Andreea Damian

Ce este zgomotul roz, care te-ar putea ajuta să dormi mai bine

Andreea Damian

Top 5 diete ușor de urmat în 2022

Andreea Damian

De ce nu trebuie să bei mai mult de un litru de apă pe oră 

Andreea Damian

Scrie un comentariu