Tabu
Image default
HEALTH Slider

Purtarea măștii a dus la o creștere a cererii pentru intervenții chirurgicale oculare. Iată de ce!

Purtarea unei măști este obligatorie în România din primăvara anului trecut. Un dispozitiv de protecție esențial pentru stoparea pandemiei de Covid-19, dar care nu este lipsit de consecințe pentru purtătorii de ochelari, deoarece duce la aburirea lentilelor. Acest fenomen ar fi dus, de asemenea, la o creștere a intervențiilor chirurgicale oculare corective.

Senzație de căldură, acnee, durere în urechi. Purtarea unei măști poate provoca diferite inconveniente. Purtătorii de ochelari sunt cei mai afectați: acest dispozitiv de protecție provoacă aburirea lentilelor. Aerul cald expirat prin gură este îndreptat în sus, ceea ce creează condens și reduce vizibilitatea.

Există mai multe soluții pentru a limita acest fenomen, cum ar fi ajustarea corectă a măștii, curățarea ochelarilor cu apă cu săpun sau chiar utilizarea spray-urilor anti-aburire. Deși aceste sfaturi sunt eficiente, ele sunt, de asemenea, trecătoare. Prin urmare, purtătorii de ochelari au trebuit să învețe să trăiască cu ceața provocată de mască. Dar acest fenomen i-ar fi împins pe unii să ia o mare decizie: să opteze pentru o intervenție chirurgicală corectivă a ochilor. De la începutul pandemiei de Covid-19 s-a înregistrat o creștere a cererii de intervenții chirurgicale refractive., potrivit Femme Actuelle.

Scopul chirurgiei refractive este de a corecta tulburările de vedere, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul sau chiar prezbiopia. Aceasta este o intervenție rapidă efectuată sub anestezie locală, cel mai adesea cu laser.

Un boom în chirurgia estetică a ochilor

Dacă aburirea ochelarilor cauzată de purtarea măștii este unul dintre motivele acestei creșteri a intervenției chirurgicale oculare corective, ea nu este și singura. A fost observat, de asemenea, un boom în chirurgia cosmetică a ochilor. Odată cu creșterea numărului de întâlniri video, mulți s-au văzut pe ecran și și-au observat pleoapele căzând. Au exista, se pare, multe solicitări de intervenții chirurgicale estetice. Acest fenomen are acum un nume: „Zoom boom”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimul sezon din Urzeala tronurilor va conține cea mai mare scenă de luptă din istoria televiziunii

Andreea Damian

Robert Pattinson va fi noul Batman

Andreea Damian

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 3)

realitatea

O actriță faimoasă a născut pentru a cincea oară, la o vârstă înaintată

Andreea Damian

5 automasaje faciale la fel de eficiente ca un tratament spa

Andreea Damian

Oamenii consumă cel puțin 50.000 de particule de plastic pe an, potrivit unui studiu

realitatea

Scrie un comentariu