Tabu
Image default
CULTURESlider

„Eu sunt inevitabil”: acesta este enunțul campaniei Trump – copiat după Thanos din Avengers

Campania oficială a lui Trump War Room distribuie videoclipuri pe rețelele sociale suprapunându-i fața peste cea a personajului negativ, Thanos din Avengers – Marvel.

„Democrații pot să facă orice-și doresc”, zice echipa din spatele campaniei. „Realegerea președintelui Trump este inevitabilă.” Prin această paralelă se pare că până și echipa lui Donald Trump crede că acesta este aplecat spre genocid, preocupat să distrugă jumătate din viața din univers. Căci această alăturare a celor doi nici măcar nu este o critică din partea mass-mediei ci felul în care se percepe președintele și felul în care-l percepe la rândul ei, echipa sa.

Videoclipul este mai ales despre cum lideri democrați, cum ar fi Nancy Pelosi, Adam Schiff și Jerry Nadler, dispar la fel ca cei care se luptau cu Thanos în film. Și dacă nu ajungea filmul în cauză, mai există și acest aspect – secvența aleasă de mărețele creiere care se ocupă de campania lui Trump este oricum o alegere ciudată, căci în film, ea se petrece cu doar câteva secunde înainte ca Thanos să-și dea seama că urmează să fie învins.

Printre criticii care au subliniat aceste multe probleme cu analogia a fost și Jim Starlin, artistul care a creat personajul lui Thanos în anii ’70. “După sentimentul meu inițial de șoc să văd că acest prost se folosește de creația mea pentru a-și mângâia ego-ul său infantil, m-a lovit și mai tare faptul că liderul țării mele și al lumii libere se bucură de fapt să se compare cu un criminal în masă”, a postat Starlin pe Instagram.

 

ARTICOLE SIMILARE

La 21 de ani, Kylie Jenner este cea mai tânără miliardară

Andreea Damian

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

Andreea Damian

Contraceptivele întăresc relația de cuplu dar uneori pot provoca depresie

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Andreea Marin, la un pas de moarte

Andreea Damian

A inceput Spotlight – Festivalul International al Luminii

realitatea

Scrie un comentariu