Tabu
lifestyle

Exerciții de voință

Am început să mă îngraș din copilărie. Cred că aveam și o tendință spre îngrășare, iar mama, pentru că eram singurul copil, a considerat că e ok să îmi ofere de toate. La 12 ani ajunsesem deja să fiu mai grasă decât ea. Problemele mari au apărut în generală, când eram mereu dată la o parte. Am auzit o mulțime de glume proaste, s-a aruncat chiar și cu noroi în mine, și cu cretă. Băieții m-au și bătut. Fetele erau mai puțin agresive, dar nu voiau să fie prietene cu mine. Ca să mă bage în seamă trebuia să le fac temele, să le dau să copieze la lucrări.

Eram și bună la școală, mai ales că nu prea ieșeam din casă. Îmi doream mult să am prietene. Așa ajungeam să mă gândesc mereu, la școală, să îmi planific timpul pentru lucrări ca să am timp să rezolv și subiectele pentru alte rânduri. La 16 ani și jumătate m-am întâlnit pentru prima dată cu un băiat. Ne cunoscuserăm pe internet, dar nu i-am trimis poze cu mine. Îi spusesem doar că sunt un pic mai plinuță. Când m-a văzut a zis că a crezut că se va întâlni cu o fată, nu cu o maimuță.
Normal că totul mă descuraja. Oricum nu aveam pic de încredere în mine. Când mergeam pe stradă, dacă auzeam râsete în spate știam că se râde de mine. Până și când mergeam la cumpărături era o catastrofă. În România nu se găsesc haine normale pentru adolescenți cu probleme de greutate. Așa că mă îmbrăcam ca o femeie în vârstă. Am încercat să țin regim, uneori, dar la vârsta aceea nu mă puteam ține de nimic. Mai mult, când mama îmi atrăgea atenția și îmi spunea să am grijă de mine, mi se părea că nici ea nu mă mai suportă așa. Mă simțeam prost într-una și plângeam.

S-a întâmplat la 17 ani, când aveam deja 105 kile. După nenumărate discuții cu părinții și după o noapte lungă de gândire am decis. Urma să merg la medic, un endocrinolog din București. Din analize și-a dat seama că nu am nicio glandă dereglată. Doar tensiunea arterială era foarte mare, peste 20, și a trebuit să iau tratament. Medicul mi-a recomandat să țin un regim de 1300 de calorii pe zi, asociat cu sport. Åži a funcționat. Eram foarte irascibilă, mai ales la început, pentru că îmi era foame tot timpul. Urma să dau și bacul. M-am abținut mult și am luptat foarte mult cu mine. Dar, după primele trei luni, slăbisem deja 25 de kilograme. La control, medicul mi-a zis „Ei, vezi? Se poate.” Se putea. După un an de regim slăbisem 50 de kilograme. M-am oprit acolo. La 18 ani aveam, în cele din urmă, 55 de kilograme.

Eram foarte fericită, când vedeam că lucrurile se întâmplă. Îmi doream și mai mult, și mai mult. Dar, la sfârșitul procesului, mi-am dat seama că kilogramele și-au lăsat amprenta. Eram plină de vergeturi și pielea de pe brațe și abdomen mi se lăsase foarte mult. Mă simțeam un om normal prin comparație cu ce eram înainte, dar tot eram complexată. Dar mi-am făcut un prieten, pe Lucian. Ne-am cunoscut pe netlog.

Îmi amintesc că mă uitam pe atunci la Extreme Makeover și îmi doream să apară și la noi. Åži a apărut Frumusețe pe muchie de cuțit, la ProTV. Am auzit când făceau reclamă la emisiune și anul trecut, în noaptea de 19 aprilie 2009, am scris un mail și am sperat. Era noaptea de Paște. La începutul lui iunie m-au contactat și m-au chemat la casting. Am ajuns în fața comisiei și le-am povestit tot. M-au acceptat. Urma să fac operații la mâini, abdomen, sâni și nas. Nasul cocoșat îmi ieșea mult în evidență după ce slăbisem. Pe 20 iulie am intrat în perioada de izolare. Mi-a fost foarte greu să fiu fără mama, am vorbit doar de două ori cu ea, la telefon. M-a operat doctorul Marek Vâlcu, iar pe 3 septembrie eram gata.

Nu mă văzusem deloc, în camera de hotel în care stăteam nu aveam oglinzi și nu aveam voie să mă uit, oricum. Nu m-aș fi așteptat să ies atât de ok. Eu mă știam într-un fel, nu puteam să îmi imaginez cum aș fi altfel. Când m-am văzut, machiată, vopsită la păr, am avut un șoc. Apoi Lucian m-a cerut de soție în direct. Tot atunci am filmat și o secvență în costum de baie. Nu mai purtasem de foarte multă vreme costum de baie. Între timp, mi-am schimbat doar culoarea părului. În rest, mă aranjez tot timpul când ies din casă, sunt cochetă. Iar la vară voi purta și eu costum de baie în două piese.

ARTICOLE SIMILARE

Mentalistul Cristian Gog castiga “Romanii au talent”! AM AVUT DREPTATE

AUTOR, târgul de bijuterie contemporană

realitatea

Sandra Bullock: Nu sunt iubita lui Ryan Reynolds

realitatea

Britney Spears – vacanță în Europa

realitatea

Telekom recicleaza si inoveaza!

realitatea

Gay Travel: Barcelona

realitatea

Scrie un comentariu