Tabu
Image default
CULTURE

Festivalul de Film de la Cannes, amânat

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au anunţat miercuri că ediţia de anul acesta, care era prevăzut să aibă loc între 11 şi 22 mai, a fost reprogramată pentru luna iulie, scrie Le Figaro.

Fără a aştepta primăvara şi impactul campaniei de vaccinare în curs, organizatorii Festivalului de la Cannes au anunţat miercuri, într-un scurt comunicat, amânarea ediţiei din 2021. „Iniţial prevăzut între 11 şi 22 mai, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes va avea loc între 6 şi 17 iulie 2021”, au explicat ei. 

Anunțul vine în mijlocul mai multor zvonuri care circulă asupra acestei probleme. Încă de săptămâna trecută, revista Variety a susținut că festivalul ar putea fi mutat în perioada 5-25 iulie. Dacă pandemia era încă în afara controlului sau dacă călătoriile internaționale rămâneau prea restricționate, festivalul ar fi fost mutat spre sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Dacă Festivalul de la Cannes va avea loc în iulie, ar putea fi primul festival de film internațional care va avea loc fizic anul acesta. Situația epidemiologică din Germania a forțat Berlinala să se mute din februarie în martie și să se desfășoare în format digital. Dacă situația sanitară o va permite, proiecțiile deschise publicului ar fi programate pentru luna iunie.

De mai multe ori amânată în 2020, ediţia precedentă nu a putut fi organizată cu adevărat, organizatorii orientându-se către o versiune redusă fizic şi prezentarea producţiilor selectate în alte manifestaţii de gen care au avut loc în toamnă.

ARTICOLE SIMILARE

Aerosmith în România!

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei de 9 august

realitatea

Recordul incredibil stabilit de Lady Gaga după Oscaruri

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 15 noiembrie

realitatea

Deine Lakaien pentru prima dată în România

realitatea

Scrie un comentariu