Home > Agenda > Festivalul internațional de artă a circului

Festivalul internațional de artă a circului

Circ & Variete „Globus“ organizează, în perioada 26 mai – 7 iunie, cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Artă a Circului. Festivalului Internațional de Artă a Circului (F.I.A.C.) își propune să transforme Bucureștiul într-un spațiu dinamic și va aduce atât copiilor, cât și părinților spectacolele a trei dintre cele mai importante circuri din lume: Circul „Salome“ din Germania, Circul „Le Masque“ din Statele Unite ale Americii și Circul Național „Berousek“ din Cehia. F.I.A.C. urmărește să creeze o tradiție a competiției, arătând că circul românesc a ajuns la standarde internaționale.

Sunt premiate spectacolele in ansamblu, nu numerele speciale din cadrul acestuia, așa cum se întâmplă la celelalte festivaluri de circ din lume. Deschiderea Festivalului va fi anunțată pe 24 mai, de la ora 18.45, printr-o Paradă unică în lume, la care bucureștenii vor avea acces gratuit. În haine de gală, artiștii fiecărui circ vor defila prin centrul Bucureștiului alături de cai, zebre, cămile și lame.

Parada va urma traseul: Piața Unirii – Strada Halelor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului. Începând cu 26 mai și până pe 6 iunie, bucureștenii vor putea urmări spectacolele circurilor aflate în competiție, care vor avea reprezentații zilnice, între orele 10 și 19. Reprezentațiile Circului „Salome“ vor avea loc zilnic, de la ora 17.00. Circurile își vor amplasa chapitou-rile în trei locații diferite din Capitală.

• Circul „Salome“ – Parcul Unirii
Cei de la „Salome“ propun publicului reîntoarcerea la forma tradițională a circului. Sala de spectacol este în întregime din lemn, așa cum acestea erau construite odinioară. Intrând în lăcașul cochet din lemn, publicul va călători în timp, la sfârșit de secol XIX, pentru a cunoaște istoria artei de circ.

Spectacolul Circului „Salome“ – intiluat „Grădina magică“ – , vorbește despre lumea viselor și este o țesătură modernă de culori, sunete, cântece, poezie și dans. Punctele de atracție vor fi numerele de mimi, magicieni, jonglerie, echilibristică, contorsionism si porumbei.

• Circul „Le Masque“ – Lângă Parcul Moghioroș, Drumul Taberei
Circul american, unul dintre cele mai puternice din lumea show-biz-ului internațional, aduce publicului bucureștean spectacolul „Carnivale“. „Le Masque“ combina spectaculosul circului cu rafinamentul teatrului. „Carnivale“ este o combinație elegantă de costume strălucitoare și efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobație, dans. Punctul de atracție al sepctacolului va fi numărul de dresură de cai.

• Circul „Berousek“ – Parcul Titan
Circul „Berousek“ este cel mai mare din Cehia și este recunoscut pentru stilul inovator, aliniat cu tendințele artistice europene. În programul de la București, „Berousek“ prezintă unul dintre numerele care l-a făcut celebru în întreaga lume: dresura de urși. Spectacolul va reuni și jonglerii cu rachete de tenis, cu mingi de baschet, numere de balet aerian sau acrobații pe frânghii verticale, precum și dresuri de elefanți, zebre, cai arabi, andaluzi și lipitani, ponei și cămile.

În afara competiției, Circ & Variete „Globus“ va prezenta publicului și invitaților din străinătate spectacolul „D’ale Bibicilor lui Caragiale“, o inițiativă inedită care combină momente din piesele lui Ion L. Caragiale în interpretarea unor actori consacrați, cu momente de circ. Reprezentațiile vor avea loc în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 15, la Circ & Variete „Globus“, din Aleea Circului. La ediția de anul trecut a Festivalului, Circ & Variete „Globus“ a obținut Marele Premiu „Leul de Aur“, premiul pentru cel mai original spectacol, premiul pentru cea mai bună coregrafie, cea mai bună muzică si cele mai bune costume. Conform regulamentului F.I.A.C., circul care a participat la o ediție mai poate intra în competiție abia peste 3 ani. Cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Artă a Circului se va încheia pe 7 iunie, cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate în competiție.

Decernarea premiilor se va desfășura în cadrul unui spectacol grandios, în care vor fi prezentate filme cu secvențe din productiile celor trei circuri participante și momente artistice de circ și dans. Gala va avea loc de la ora 15, la Circ & Variete „Globus“. Prețurile biletelor variază între 50 și 30 de RON. Bilele și abonamentele pot fi achiziționate de la locațiile fiecărui circ în parte.

Articole asemanatoare
Manish Arora transformă New-Delhi într-un mare circ!

Comenteaza acest articol

Festivalul internațional de artă a circului

by realitatea   3 min
0