Tabu
Image default
CULTURE Slider

Film românesc premiat la Festivalul de Film de la Veneţia

Festivalul de Film de la Veneția a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii. Un film românesc a câștigat premiul pentru debut la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Este vorba de pelicula “Imaculat”, regizată de Monica Stan și George Chiper.

Acțiunea filmului are loc într-o clinică de reabilitare pentru dependenții de droguri, și urmărește povestea Dariei, o tânără care, datorită vârstei și inocenței sale, ajunge să fi protejată de ceilalți pacienți din clinică.

Drama „L’Evenement”, regizată de cineasta franceză Audrey Diwan, a câştigat sâmbătă trofeul Leul de Aur al celei de-a 78-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, unde România a fost reprezentată de trei producţii, în diverse secţiuni.

Cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia a început pe 1 septembrie şi a avut loc, la fel ca anul trecut, cu prezenţă fizică, dar cu un protocol pentru Covid-19.

Pe covorul roşu al evenimentului au păşit, între alţii, Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, premiată pentru interpretare, Javier Bardem, Antonio Banderas, Jamie Lee Curtis şi Roberto Benigni – premiaţi pentru întreaga activitate -, Ben Affleck şi Jennifer Lopez, Maggie Gyllenhaal şi Ridley Scott, care a primit trofeul Glory to the Filmmaker.

România a fost reprezentată de ”Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, inclus în competiţia Orizzonti, ”Plastic semiotic”, scurtmetraj de Radu Jude, prezentat în afara concursului, şi de ”Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, selectat în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a festivalului. Acesta din urmă a primit şi două trofee colaterale – Authors under 40 Award pentru scenariu şi GdA Director Award.

În plus, regizorul Alexander Nanau făcut parte din juriul internaţional.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle a supărat-o din nou pe regină

Andreea Damian

Concurs incheiat! Slabeste sanatos si cu placere!

realitatea

Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

realitatea

Contracepția, povara mentală a femeilor

Andreea Damian

Ce schimbare! Selena ex Candy, ședința foto sexy

Tabu Tabu

Sebastian Stan devine Tommy Lee! Primele imagini din serialul despre relaţia toboşarului cu Pamela Anderson

Andreea Damian

Scrie un comentariu