Tabu
HobbySlider

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 3)

Frumusetea, de cele mai multe ori, vine din simplitate. De aceea, astazi am selectat o serie de poze, din Moldova, simple dar care sper sa va incante, la fel de mult ca pe mine. Un fotograf bun, va reusi intotdeauna sa surprinda in poze simple la prima vedere, detalii ce uimesc privitorii.

Sorin Onisor, autorul acestor bucati de arta, a surprins momente pe care natura ni le arata zilnic daca stim sa o privim, de aceasta data din Moldova.

Bucurati-va de natura

Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Foto: Sorin Onisor

Vezi si:

http://www.tabu.ro/fotografie-sufletul-satului-romanesc-transilvania-5/

http://www.tabu.ro/fotografie-sufletul-satului-romanesc-delta-dunarii/

http://www.tabu.ro/fotografie-sufletul-satului-romanesc-bucovina-3/

 

ARTICOLE SIMILARE

Michelle Obama dezvăluie ce crede regina Elisabeta despre protocolul regal

Andreea Damian

Cum să reduci riscul de infectare cu Covid-19 când iei masa în oraș: sfaturi de la un expert în boli infecțioase

Andreea Damian

Un video viral dezvăluie modul bizar în care poți face doza de suc să devină transparentă

Andreea Damian

Oana Zăvoranu, amenințată cu un cuțit în plină stradă

Andreea Damian

Cenușa memoriei | Cum să transformi o tragedie în artă

Andreea Damian

Jean Paul Gaultier a cerut-o de soție pe Madonna

Andreea Damian

Scrie un comentariu