Tabu
LIFESTYLE

“Fumatul ucide” este, de fapt, un îndemn la fumat

Câți dintre voi v-ați lăsat de fumat după ce pe pachetele de țigări au apărut acele mesaje care vă anunță moarte iminentă? Probabil că foarte puțini sau niciunul! Åži asta nu pentru că fumătorii ar fi foarte încăpățânați sau dependenți, ci pentru că mesajul în sine cum că FUMATUL UCIDE are ca efect imboldul de a fuma și mai mult. Nu vreau să trec în teoria conspirației, dar îmi pare o strategie de vânzare fabuloasă.

Oricum, afirmația de mai sus nu îmi aparține mie, ci unui grup de cercetători britanici care au testat eficacitatea mesajelor descurajatoare de pe pachetele de țigări. Concluziile la care au ajuns sunt cât se poate de neașteptate.

Unu la mână, speriați de ideea de moarte fumătorii nu au altă cale mai bună de a se calma decât aprinzându-și o țigară, gest complet relaxant. Doi la mână, văzând acest mesaj în fiecare zi oameni ajung să se obișnuiască cu ideea de moarte, ceea ce nu-i mai împiedică să fumeze. Trei la mână, celor mai mulți, fumatul le face bine la încrederea în sine pentru că atunci când fumează se simt sexy și cool și cum oricum o să moară, mai bine să se simtă sexy și cool înainte de nefericitul eveniment.

Specialiștii care au efectuat acest studiu au ajuns mai ajuns la o concluzie. Cele mai eficiente mesaje în demersul renunțării la fumat sunt cele care îi anunță pe fumători că acest viciu duce la diminuare atractivității (adică urâțire) și la micșorarea capacității intelectuale (adică prostie).

Aceste două dezavantaje ale fumatului, strâns legate de încrederea în sine, s-au dovedit cele mai eficace. Cei mai mulți subiecți chestionați dovedind o oarecare nehotărâre în momentul în care au fost întrebați dacă vor continua să fumeze.

ARTICOLE SIMILARE

Imaginile sexy cu care Meghan Markle l-a cucerit pe Prințul Harry

Andreea Damian

Culori si arome din cele mai condimentate 3 bucatarii ale lumii

realitatea

Mesajul uluitor pe care o companie de telefonie mobilă i l-a trimis unei cliente: «Eşti penibilă»

Aceste clişee ne dor (3): “Sexul oral merge oricum”

Bărbații își evită colegele de birou în urma mișcării #MeToo

realitatea

3 gesturi romantice facute de vedete care te vor impresiona cu siguranta

realitatea

Scrie un comentariu