Tabu
Image default
FASHIONSlider

Fusta scoțiană în garderoba fashionistelor

Kilt-ul scoțian există de secole. Nu cu mult timp în urmă, a marcat anii 1990. Astăzi, revine. Iată cum.

Se întoarce fusta plisată, în carouri, cea asociată cu Scoția. Dar versiunea din 2020 este menită să fie mai scurtă. Poate fi găsită, de exemplu, în noua colecție toamnă/iarnă 2020 a lui Tommy Hilfiger și ne amintește de personaje iconice din serialele anilor 1990, precum Rachel Green din Friends (1994) sau Buffy, spaima vampirilor (1997).

Tommy Hilfiger FW20

O piesă care a devenit chiar un simbol al filmului Clueless (1995), deoarece personajul Cher Horowitz îl poartă în mod regulat. Un detaliu simplu? Nu chiar.

În urmă cu aproape trei ani, fusta în carouri a deschis spectacolul Balenciaga primăvară/vară 2018. În cea mai recentă săptămână a modei, am văzut-o în colecțiile de primăvară/vară 2021 ale etichetelor Andrea Pompilio și COOL TM.

Și dacă multe mărci reinterpretează kilt-ul în timpul prezentărilor, altele merg chiar mai departe, reproiectându-l complet. Ca Chopova Lowena. Această etichetă din Londra s-a distrat reinterpretând modelul într-o versiune multicoloră, împodobită cu mai multe modele.

Astăzi, kilt-ul este peste tot și îl purtăm în toate variantele (și la toate vârstele). O tendință care urmează valul preppy al momentului și al fustei plisate.

Seducția unui stil de scolăriță

Suficient pentru a reaprinde flacăra pentru ținuta tradițională a scoțienilor. Și se întâmplă foarte mult pe TikTok, platforma adorată de Gen Z care a introdus tendința academiei Dark cu fusta în carouri.

Același lucru se întâmplă și pe Netflix, platforma cu 167 de milioane de utilizatori, care oferă în mod regulat seriale și filme în care generațiile tinere găsesc inspirație pentru modă. De exemplu, Cheryl Blossom (Riverdale), care face din kilt piesa centrală a stilului ei întunecat și sexy, și Elle Evans (The Kissing Booth), care reușește să atragă critici prin liceu purtând un kilt albastru cu negru considerat prea scurt.

Pe scurt, căzută puțin în uitare odată cu trecerea în noul mileniu, fusta în carouri evident nu își spune ultimul cuvânt. Și chiar și-a etalat atuurile seducătoare.

ARTICOLE SIMILARE

Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii

realitatea

Madonna, linia Material Girl, din august, la Macy-™s

realitatea

Ce model frumos e, la 17 ani, ANA, fata lui MIRCEA GEOANA! Foto incredibile!

Norocul | De ce trebuie să credem în șansă

Andreea Damian

Top 5 veste in trend toamna aceasta

realitatea

Cum arată Cătălin Scărlătescu după ce s-a întors din America Express

Andreea Damian

Scrie un comentariu