Home > beauty > How to: ingrijire pensule de machiaj

How to: ingrijire pensule de machiaj

Secretul unui machiaj reusit nu consta doar in tehnica aplicarii fardurilor sau a fondului de ten, ci si in folosirea unor pensule de machiaj adecvate. Oricine cand a renuntat la clasica tactica de a aplica fondul de ten cu degetele in favoarea unei pensule speciale, a observat diferenta! Make-up artistii recomanda ca orice femeie sa aiba 8 tipuri de pensule diferite in trusa ei de machiaj. Iata 5 metode pentru a prelungi viata lor si a profita la maxim de beneficiile acestora.

1. Foloseste sampon de bebelusi pentru cele din par natural sau sapun obisnuit pentru cele sintetice. Conditia de baza este sa le speli regulat. In cazul tenului acneic, spalarea se face dupa fiecare utilizare.

2. Lasa-le sa se usuce in mod natural. Dupa spalare, infasoara pensula in hartie, avand grija sa nu deteriorezi forma fibrelor.

3. Fiecare pensula este destinata unui anumit produs. Cele din par natural sunt pentru cosmeticele solide, precum pudrele sau fardurile de pleoaple, pe cand cele din par sintetic se folosesc cand avem de-a face cu texturi lichide, precum fondul de ten.

4. Fii blanda cu pensulele tale, la propriu! Cand iti aplici machiajul nu folosi miscari dure, deoarece in timp perii vor incepe sa cada si vei avea parte de o destribuire neuniforma a fardului/fondului de ten.

5. Pentru cele de zi cu zi, alege pensulele din nylon sau taklon daca vrei sa iti reziste mai mult.  Cele din par sintetic au o durata de viata mai lunga decat cele din par natural. Desi cele din par natural sunt mult mai delicate in aplicarea machiajului, acestea au tendinta de a se deteriora mult mai repede.


Comenteaza acest articol

How to: ingrijire pensule de machiaj

by   1 min
0