Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cum să-ți pregătești pielea pentru apariția frigului

Frigul aduce piele uscată, descuamare, roșeață, iritație. Pentru a preveni aceste daune, trebuie să ne pregătim pielea, dar să ținem cont de ritmul său propriu.

Iarna se apropie cu pași repezi și nu intenționează să ne cruțe pielea. Vânt, frig, șocuri termice… Este timpul ca pielea noastră să treacă la ora de iarnă. Daniel Kurbiel, fondatorul unui brand de cosmetice, ne ajută să primim frigul cu brațele deschise.

Cum să faci tranziția?

Primul precept al specialistului este simplu: „Când schimbi aerul, trebuie să schimbi cosmeticele”. Iarna, care se apropie cu pași repezi, poate provoca rozacee – roșeață și/sau dilatare a vaselor – și poate usca pielea până la descuamare. Imediat ce te simți expusă acestor neplaceri, și pentru ca frigul să nu-și afecteze pielea, trebuie să „mărești doza de hidratare”.

Prin urmare, va trebui să schimbi texturile ușoare ale verii, cum ar fi gelurile și cremele fluide cu formule mai bogate. „Când vine iarna, îți scoți jacheta de puf și îți schimbi plapuma. Același lucru trebuie făcut și pentru piele.” Potrivit lui Daniel Kurbiel, citat de Madame Figaro, untul de shea este un ingredient cheie în rutina de îngrijire a pielii. Va fi necesar să faci trecerea puțin câte puțin și să nu grăbești pielea, pentru a evita un exces de sebum. Și găsește formula care combină hidratarea cu acțiunea de purificare, hrănire sau chiar de echilibrare, în funcție de tipul și nevoile pielii.

Adaptează-ți rutina

În ceea ce privește demachierea și curățarea, atenție, și aici poate fi necesar să-ți adaptezi rutina. Daniel Kurbiel spune să folosim produsele fără săpun, deoarece această componentă usucă. De asemenea, trebuie să renunțăm la cosmeticele cu alcool, pentru că „sunt iritante și au o putere de uscare enormă”. De asemenea, buzele nu trebuie neglijate deoarece constituie una dintre cele mai fragile zone ale feței și, prin urmare, aplică regulat un balsam de buze natural.

Pe de altă parte, nu se pune problema să renunți la scrub-uri: „Ele rămân esențiale pentru că pielea se va exfolia și tenul se va păta. Optează pentru exfoliante moi, neabrazive, pentru că pielea devine fragilă.” Renunță așadar la scruburile cu cereale ultra-stripping și înlocuiește-le cu creme exfoliante, sau formule dedicate tenului sensibil, pe care le vom folosi de două ori pe săptămână – cel mult.

ARTICOLE SIMILARE

Locul de poveste în care Laura Cosoi și-a botezat și cea de-a treia fetiță

Andreea Damian

Femeile arată cel mai bine la 31 de ani

realitatea

Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună

realitatea

De unde a luat Viviana Sposub coronavirus

Tabu Tabu

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni si batranete

realitatea

Femeile, scandalizate din cauza unei reclame: Gropițele sunt drăguțe pe fața ta, nu pe coapse

Andreea Damian

Scrie un comentariu