Tabu
Image default
CULTURE Slider

Humanitas Fiction | „Moartea lui Isus” de J.M. Coetzee

Miercuri, 21 aprilie, de la ora 19:30, Humanitas Fiction organizează lansarea online a romanului „Moartea lui Isus” de J.M. Coetzee, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură. Volumul a apărut recent în limba română, în traducerea Irinei Horea, la Editura Humanitas, în colecția „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu. 

Moartea lui Isus este ultimul roman din fascinanta trilogie distopică imaginată de J.M. Coetzee, care mai cuprinde volumele  Copilăria lui Isus și Anii de școală ai lui Isus

Protagonistul David își împlinește destinul tragic, a cărui semnificație le scapă celor mai mulți (inclusiv părinților lui adoptivi), deși orfanii, exclușii și marginalii îl percep ca pe un profet sau mântuitor. 

Miercuri, 21 aprilie, de la ora 19:30, va avea loc lansarea online a romanului Moartea lui Isus de J.M. Coetzee, lansare la care vor participa Irina Horea, traducătoarea cărții și scriitorul T.O. Bobe. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, directoarea Editurii Humanitas Fiction și coordonatoarea colecției Raftul Denisei

Evenimentul va fi difuzat atât pe pagina de Facebook Humanitas Fiction, cât și pe canalul de Youtube al Editurii Humanitas, iar înregistrările audio vor fi disponibile ulterior pe Soundcloud. 

A spune că acest roman explorează limitele înțelegerii umane sau că dramatizează conflictul între două moduri diferite de a vedea și a fi în lume, reprezentate în sens larg de pasiune și rațiune, și că rezultatul înfruntării este remiza poate fi nesatisfăcător, dar numai dacă te aștepți să găsești un mesaj anume. Ceea ce-și va aminti cititorul sunt plăcerile de lectură valabile pentru oricine: umorul sec, ritmul intri­gilor pline de dramatism și de tensiune, stranietatea ademenitoare a lumii construite de Coetzee. 

Harper’s Magazine

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie subacvatica – Frig

realitatea

Vrei să-ți îmbunătățești viața? Învață să spui NU

Andreea Damian

Kanye West s-a supărat pe Drake, Nick Cannon și Tyson Beckford

realitatea

Cum arată Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare din „Pe aripile vântului”, la 102 ani

Andreea Damian

Lumea preferă loțiunea de plajă preparată după rețete de pe Pinterest. Avertismentul medicilor

Andreea Damian

Cântecul uneia dintre cele mai rare balene de pe planetă, înregistrat pentru prima dată. VIDEO

Andreea Damian

Scrie un comentariu