Tabu
Image default
CULTURE Slider

Humanitas LIVE ⎪ Cetăți, castele și alte fortificații din România

Joi, 14 ianuarie, de la ora 19:30, are loc lansarea online a  volumului „Cetăți, castele și alte fortificații din România. De la începuturi până către anul 1540“ de Radu Oltean. O întâlnire Humanitas live cu Radu Oltean și istoricii Liviu Cîmpeanu, Árpád-Gellért Ladó și Andrei Pogăciaș.

Proiectul Cetăți, castele și alte fortificații din România, o monografie unică în istoriografia românească, concepută în patru volume, își propune reconstituirea unei imagini de ansamblu a arhitecturii de apărare din această zonă geografică, din Neolitic până în secolul XX. 

Textul sintetizează istoria politică și militară a spațiului carpato-dunărean, prezentând contextul în care au fost ridicate structurile fortificate de-a lungul timpului. 

Fotografiile, desenele de arhivă sau imaginile aeriene pun într-o lumină nouă siturile și monumentele – mai mult sau mai puțin cunoscute publicului pasionat. 

Ilustrațiile originale sunt executate pe baza unei documentări minuțioase, cu măiestria care l-a impus pe Radu Oltean ca pe un reper de neocolit în domeniul reconstituirii vizuale a istoriei.

Nu în ultimul rând, această serie reprezintă cel mai puternic argument pentru conservarea unui patrimoniu extrem de valoros, vitregit de vicisitudinile trecutului și, mai ales, ale prezentului.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul de Youtube al editurii: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe contul de Soundclould al Humanitas: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

ARTICOLE SIMILARE

Cum a trecut Dior de la haute couture la cultura pop

Andreea Damian

Colorează-ți viața cu Meli-Melo – Paris

realitatea

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

Andreea Damian

Mesajul plin de melancolie al Iuliei Vântur direct din India

Tabu Tabu

Genti din pluta – Un accesoriu deosebit, ce poate crea o stare de spirit buna unei femei

realitatea

Roger Waters speră la mai mulți copii salvați din zonele de conflict

realitatea

Scrie un comentariu