Home > beauty > Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect

Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect

perierea

Perierea are scopul nu numai de întreținere a părului ci și de a-l proteja de impuritățile din mediul înconjurător. Perierea părului îi înlesnește capacitatea de a se regenera, de a se așeza estetic și de a dezlipi firele de păr unele de altele, conferind volum părului.

Iată cum trebuie să-ți periezi părul pentru a avea o podoabă capilară lucioasă și suplă.

 • Folosiți o perie de păr cu peri naturali pentru a distribui uniform uleiurile naturale și pentru a proteja firul de păr.
 • Periați-vă cu capul în jos. Cu cât ajunge mai mult sânge în capul tău, cu atât mai mult vor fi stimulate capilare din scalp. Periți-vă părul de la vârfuri la rădăcină, timp de 3-5 minute. Apoi vă ridicați capul și îl periați de la rădăcină la vârf.
 • Descălciți părul cu un pieptene mare, cu dinții rar. Apoi periați părul normal.
 • Periați-vă părul de mai multe ori pe zi, pentru a-l păstra curat pentru a evita iritarea scalpului.
 • Înainte sau după periaj, vă puteți masa scalpul timp de câteva minute. Masajul poate stimula fluxul de sânge către rădăcinile firelor de păr, dar și glandele sebacee.

Ce beneficii uimitoare aduce perierea părului în fiecare zi

Previne căderea părului

Periatul frecvent al părului poate ajuta la prevenirea căderii părului. Atunci când vă pieptănați, stimulați capilarele de pe sclap, ceea ce ajută la circulația sângelui de la nivelul firelor de păr. Astfel, sângele transportă oxygen la rădăcinile firelor de păr, întărindu-le și stimulând secreția sebuumului.

Întărește părul și îl face mai strălucitor

Când vă periați părul, redistribuiți uleiurile naturale care îl ajută să se mențină puternic și strălucitor. De asemenea, va împiedica uscarea sa, deoarece sebuumul contribuie la menșinerea umidității natural a părului.

Curăță părul

Pare incredibil, dar prin perierea părului este ca și cum ați folosi un șampon uscat. Eliminați murdăria și particulele de mizerie care ajung pe scalp sau se prind în păr, oferindu-i un aspect curat natural fără a fi nevoie să-l spălați.

 

Articole asemanatoare
părul
14 moduri prin care să-ți „convingi” părul să crească mai repede și mai mult
păr
De ce modul în care îți speli părul îți afectează stilul
Julia Roberts
Ingredientul-minune pe care îl folosește Julia Roberts pentru a avea un păr mătăsos
părul
Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi

3 Responses

 1. Iolanda

  Eu pentru sanatatea firului de par folosesc halier un supliment din plante. Suplimentele au in compozitie elemente minerale si vitamine care sa ajute.

 2. Daniela

  Pentru stoparea caderii parului se pot folosi si sampoane. Sampoanele sunt utile pentru asa ceva si pot ajuta la cresterea fortifierii parului.

 3. Ionel

  Cel mai bine e sa facem miscare in fiecare zi daca dorim sa avem rezultate. Si miscarea poate fi benefica pentru sanatatea firului de par!

Comenteaza acest articol

Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect

by Andreea Damian   1 min
3