Tabu
CULTURESlider

Albumul Mezzanine al trupei Massive Attack va fi încorporat în molecula ADN

Oamenii de știință vor codifica albumul Mezzanine al trupei Massive Attack în AND, molecula care conține întreg codul genetic al organismelor vii astfel încât albumul să reziste pentru totdeauna.

Mezzanine este un album clasic de muzică electronica lansat de Massive Attack în urmă cu 20 de ani. Pentru a sărbători cele două decenii care au trecut de la lansarea albumului pe piață, trupa britanică de trip-hop s-a gândit să îl păstreze pentru viitor folosind, în premieră, această tehnică neconvențională.

Dacă CD-urile au o perioadă de viață de doar câteva decenii, ADN-ul se poate “citi” și peste un milion de ani, dacă informațiile sunt stocate în condiții corecte. În acest sens, albumul Mezzanine va fi stocat în molecule de ADN, învelit în margele de sticlă mici. Oamenii de știință care vor face lucrarea de codificare la Laboratorul de Materiale Funciare din Zurich, o universitate elvețiană spun că dacă totul merge conform planului, tehnica lor ar trebui să asigure rezistența albumului până la “sute de mii de ani”.

“În timp ce informațiile stocate pe un CD sau pe un hard disk sunt o succesiune de zerouri și unu, biologia stochează informații genetice într-o secvență a celor patru blocuri ale ADN-ului: A, C, G și T”, a spus Robert Grass, coordonatorul proiectului.

Mezzanine va fi redus la 15 megaocteți utilizând formatul de compresie muzicală Opus, iar datele vor fi împărțite în 920.000 de fragmente, fiecare dintre acestea fiind codificate într-o componentă scurtă a ADN-ului. Oamenii de știință vor turna apoi ADN-ul în margele de sticlă de mărime de 5.000 nanometri. Se preconizează că întregul process de codificare va dura aproximativ două luni.

ARTICOLE SIMILARE

Premiile Oscar. 93 de ani de premieri și glamour

Andreea Damian

Kim Kardashian a fost numită “toxică” pentru că promovează o acadea pentru dietă

realitatea

Blogul secret al lui Meghan Markle scoate la iveală dezvăluiri incendiare

Andreea Damian

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Ce mai face și cum arată acum Raluca de la Angels? Cântăreața are 5 copii și pregătește un nou proiect muzical

Andreea Damian

Onorariu uriaș pentru Jennifer Lopez ca să cânte la inaugurarea unui mall din Qatar

Andreea Damian

Scrie un comentariu