Tabu
CULTUREPEOPLESlider

Jane Fonda, arestată la Washington, în timpul unui protest față de schimbările climatice

Jane Fonda a fost arestată vineri la Washingon D.C., în faţa Capitoliului. Actriţa americană participa la un protest faţă de încălzirea globală.

„Poliţia Capitolului SUA a arestat 16 persoane pentru că au participat la o demonstraţie ilegală în zona aripii de est a Capitoliului SUA”, a transmis Poliţia Capitoliului.

Într-un video postat pe Twitter se vede cum actriţa în vârstă de 81 de ani, îmbrăcată în roşu, este încătuşată pe treptele Capitoliului şi escortată de oamenii legii, în aplauzele unui mic grup de persoane.

Jane Fonda s-a alăturat câtorva persoane pentru a cere guvernlui american să ia măsuri în privinţa încălzirii globale, despre care spune că este o ameninţare existenţială.

„Trebuie să ne asigurăm că această criză determinată de schimbările climatice rămâne în centrul atenţiei, ca o bombă cu ceas. Nu avem foarte mult timp”, a declarat actriţa care între timp a fost eliberată.

Actrița anunțase că se va implica în proteste și a spus că se simte inspirată de „mișcarea incredibilă pe care au creat-o tinerii”. S-a mutat la Washington pentru „a fi mai aproape de epicentrul luptei pentru climă” și are de gând să protesteze în fiecare vineri, până în ianuarie, pentru a cere acțiuni concrete împotriva schimbărilor climatice.

Împreună cu ea au mai fost reținute 15 persoane, toate fiind acuzate de blocarea circulației.

 

ARTICOLE SIMILARE

Vara asta, miresele înlocuiesc pantofii albi cu papuci moi strălucitori

Andreea Damian

Lili Sandu, dublă aniversare pentru ea și iubitul Silviu Tolu

Tabu Tabu

Când va avea loc Noaptea Muzeelor 2022. Record de obiective deschise în București

Andreea Damian

Quentin Tarantino a dezvăluit că scrie un roman despre un veteran din Al Doilea Război Mondial

Andreea Damian

Coldplay intră pe tărâmul muzicii de protest cu noul cântec „Guns”?

realitatea

Dragoş Bucur, confesiune controversată pe Facebook. Se vaccinează sau nu anti-Covid-19?

Andreea Damian

Scrie un comentariu