Home > Agenda > Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii

Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii

Jeff Bezos

Jeff Bezos, fondatorul și șeful executiv al Amazon, cel mai bogat om din lume la ora actuală, devine primul triliardar al planetei în plină criză a coronavirusului.

Înainte de pandemie, site-ul Comparisun, o companie care face analize comparative ale diverselor afaceri, estimase că Jeff Bezos poate deveni trilionar (1000 de miliarde) în şase ani, scrie Tabu Highlife.

Estimările companiei indicau anul 2026, bazându-se pe creșterile raportate în cinci ani cu aplicabilitate la perioada următoare. Potrivit Comparisun, în ultimii cinci ani averea lui Bezos a crescut cu 34%, arată publicația USA Today.

Bezos este deja cel mai bogat om de pe planetă iar profitul său crește văzând cu ochii de la debutul pandemiei. Comenzile online sunt în expansiune, căci Amazon este cel mai mare magazin cu desfacere la distanță de pe glob. Compania a raportat venituri de 75,5 miliarde de dolari în primul sfert al anului 2020.

În vârstă de 56 de ani, Jeff Bezos a fondat Amazon în 1994, în garajul din spatele casei sale, și deține încă 11% din acțiunile companiei, fiind și șeful executiv.

Articole asemanatoare
miliardari
Cum arătau cei mai faimosi miliardari înainte de a deveni bogați
Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman
Amazon
Angajați Amazon, amenințați cu concedierea după ce au vorbit despre probleme de mediu
Mukesh Ambani: cel mai bogat om din Asia vrea să bată Amazonul lui Bezos

Comenteaza acest articol

Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii

by Andreea Damian   1 min
0