Home > Agenda > Joker și Roman Polanski au câștigat la festivalul de la Veneția

Joker și Roman Polanski au câștigat la festivalul de la Veneția

Legenda The Joker – regizată de Todd Phillips cu Joaquin Phoenix în rol principal se bazează pe viața personajului negativ din Batman.

The Joker a luat premiul Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția și este deja în cărți pentru Oscaruri. Roman Polanski a câștigat Marele Premiu al juriului în ciuda controverselor legate de includerea sa în festival. Regizorul a fost condamnat pentru viol în 1978 și s-a confruntat cu alte acuzații de agresiune sexuală. Polanski nu a participat la ceremonie. Soția sa Emmanuelle Seigner, care joacă rolul principal al filmului, a urcat pe scenă.

Președintele juriului, regizorul argentinian Lucrezia Martel, a apărat anterior includerea filmului pe lista filmelor de la festival, în timp ce a recunoscut că gestul în sine a făcut-o să se simtă nu foarte în largul ei. “Nu îl voi felicita, dar cred că este corect că filmul său este aici, la acest festival”, a spus ea în timpul conferinței de presă de deschidere a festivalului. Festivalul a fost, de asemenea, criticat pentru componența sa dominată de bărbați, doar două dintre cele 21 de filme provenind de la regizori de sex feminin.

Pe lângă asta protestatarii împotriva schimbărilor climatice au ocupat covorul roșu înainte de ceremonia de închidere. Ei au protestat în primul rând împotriva vaselor de croazieră uriașe care vizitează Veneția, ceva care dăunează grav mediului. Cântărețul Rolling Stones, Mick Jagger și actorul Donald Sutherland au fost printre cei care au sprijinit și susținut cauza și protestul.

Articole asemanatoare
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix aduce un omagiu „actorului său preferat, Heath Ledger”, în discursul de la Premiile SAG 2020
joker
Filmul Joker va avea o continuare
Donald Trump
Trump a vizionat Joker la Casa Albă şi a fost foarte încântat de el
Machiajul, măștile personajului principal din Joker purtate de protestatarii din întreaga lume

Comenteaza acest articol

Joker și Roman Polanski au câștigat la festivalul de la Veneția

by realitatea   1 min
0