Tabu
CULTURE Slider

La Casa de Papel altfel. Magie din hârtie cu Simon Schubert

Un artist german creează iluzia unei sublime lumi tridimensionale împăturind hârtii albe.

Născut în 1976, în Köln, Germania, Simon Schubert a studiat la Academia de Artă din Düsseldorf, la clasa de sculptură a artistei Irmin Kamp. 

Așteptându-l pe Godot

Totul a început în timp ce Simon căuta cea mai bună manieră de a-i face portretul scriitorului Samuel Beckett. Cutele pe care hârtia le reține odată ce este pliată i-au revelat lui Simon că aceasta este modalitatea cea mai bună de a surprinde toate ridurile de pe chipul celui care a scris celebra piesă de teatru Așteptându-l pe Godot.

O altă perspectivă

Ulterior, a continuat să compună spații interioare. În prezent, are o colecție impresionantă de lucrări în care revizitează arhitectura din diferite perioade istorice. 

Găsește foarte interesant faptul că tridimensionalitatea poate fi înțeleasă pe o suprafață plană ca hârtia, odată ce aceasta este pliată cu îndemânare.

Lumina și umbra sunt cele mai vizibile pe alb, acesta fiind motivul pentru care a ales să folosească, în special, materiale imaculate din celuloză. Uneori, folosește și hârtie neagră.

Casa de Papel 

Majoritatea creațiilor sale au 75 x 50 cm sau 180 x 125 cm, dar a expus și instalații precum In Apnoesie, o cameră construită integral din hârtie, într-un spațiu de 75 mp de la Galeria Upstairs din Berlin. 

Pereții și tavanul au fost realizați din 170 de bucăți de hârtii în așa fel încât să redea lambriuri de secol XVIII și tablouri. Prin operele sale bidimensionale, Simon își propune să invite publicul într-o altă lume. 

Modele

Samuel Beckett, părintele teatrului absurdului, nu este unicul artist care îl inspiră. Este fascinat de scriitorul american Edgar Allan Poe, operele filosofice ale lui Leibniz și Gilles Deleuze, teoriile lui Douglas Hofstadter și filmele regizate de David Lynch și Stanley Kubrick. 

Puritate

De ce hârtie? „Pentru că este pură. Are sute de ani de istoria artei în spate și este, de asemenea, materialul brut al scriitorilor. În plus, nu este scumpă și o poți transporta oriunde.”, a declarat Simon într-un interviu pentru Frame.

ARTICOLE SIMILARE

Doamne din familii regale care au purtat aceeași rochie, dar au arătat total diferit

Andreea Damian

Designerul Dorin Negrău si-a prezentat noua colecție la New York Fashion Week în plină pandemie

Tabu Tabu

Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului

Andreea Damian

Gestul neașteptat făcut de Irina Shayk după ce Lady Gaga și Bradley Cooper au cântat împreună

Andreea Damian

Gel calmant cu aloe vera

realitatea

Fie ca vrem sau nu, vara asta trebuie sa ne facem programul in functie de Euro 2016

realitatea

Scrie un comentariu