Tabu
FASHIONSlider

Lanțul pentru mască, o nouă tendință care ia amploare în pandemie

Lănțișorul pentru ochelari este acum un accesoriu și pentru măști. Se agață de fiecare parte a măștii, cu un sistem de agrafe sau cleme și poate fi confecționat din diverse materiale, împletit sau chiar încrustat cu bijuterii.

Mai mulți creatori l-au văzut, mai presus de toate, ca pe un mod inteligent de a da o aparență originală măștii și de a o îndepărta de conotația clinică.

Această tendință a cucerit deja Instagram-ul și influencerii. Iar brand-urile (în principal cele americane) care oferă acest accesoriu iau amploare pe rețeaua de socializare. Una dintre ele, Second Wind, a sedus-o chiar și pe senatoarea democrată Alexandria Ocasio-Cortez. În august, ea a mers la atelierele mărcii pentru a se întâlni cu designerul Karen Perez. Câteva zile mai târziu, ea a purtat un model cu lanț auriu la o audiere din Washington.

Mulți și-au pus însă întrebarea: ce să facem cu masca de protecție după ce o îndepărtăm? Dacă trebuie să scoateți masca, lanțul vă împiedică să păstrați masca (care ar putea să o contamineze) sau să o puneți în geantă.

Atâta timp cât lanțul nu împiedică funcția măștii – care, dacă se fixează pe buclele elastice ale urechii – nu vă face rău. Ca întotdeauna, asigurați-vă că masca vă acoperă nasul și gura și că lanțul nu este atât de greu încât să tragă masca în jos.

ARTICOLE SIMILARE

Jumătate din plajele lumii dispar! Avertismentul specialiștilor

Andreea Damian

De ce este total greşit să pui busuioc sub pernă ca să-ţi visezi ursitul

Andreea Damian

Raluka, de o sinceritate uluitoare: „Am înșelat. Și o să mai înșel”

Andreea Damian

Flight Shame, mișcarea care te face să te simți vinovat că zbori cu avionul

Andreea Damian

Matt Damon și Jeff Bridges despre “True Grit”

realitatea

Victoria Beckham apare pe coperta Vogue UK din februarie

realitatea

Scrie un comentariu