Tabu
CULTURE LIFESTYLE Slider

Laptele de migdale este mai malefic decât ai crede – ucide miliarde de albine în doar câteva luni

În ultimii cinci ani, consumul de lapte de migdale din întreaga lume a explodat cu peste 250%. Alternativa laptelui vegan cu calorii mai puține este un element esențial în magazinele alimentare și cafenelele din întreaga lume, dar popularitatea în plină expansiune a produsului are un cost ridicat pentru mediu. Potrivit unui nou raport al The Guardian de săptămâna aceasta, cererile uriașe și în creștere ale industriei migdale din California pun o presiune uriașă asupra stupilor de albine – folosite pentru a poleniza livezile de cultură industrială, ucigând miliarde de albine în doar câteva luni. Un sondaj al apicultorilor comerciali a descoperit că 50 de miliarde de albine au fost omorâte în doar câteva luni într-un singur sezon din 2018–1919.

Cultură de migdali

Rata apariției mortalității în rândul albinelor care polenizează migdalele, cred apicultorii, se datorează în parte cantităților enorme de pesticide utilizate pe migdale – mult mai mult decât la oricare altă cultură din California, responsabilă pentru mai mult de 80 la sută din aprovizionare cu migdale din întreaga lume. Mai mult decât atât, polenizarea migdalelor este deosebit de solicitantă pentru albine, deoarece acestea trebuie să se trezească din perioada lor anuală de inactivitate de iarnă cu una până la două luni mai devreme decât de obicei pentru a începe. Apoi, odată ce încep, un număr masiv de albine este concentrat în mici zone geografice, ceea ce facilitează răspândirea bolilor între ele.

După cum a spus Patrick Pynes, un apicultor organic care predă studii de mediu la Universitatea Arizona de Nord din Flagstaff, „Albinele din livezile de migdale sunt exploatate și tratate cu lipsă de respect. Sunt în declin sever, deoarece relația noastră umană cu ele a devenit atât de distructivă.”

Pentru a îmbunătăți procesul de polenizare, au fost lansate programe care să ajute la protejarea albinelor și să semnalizeze consumatorilor produsele care au fost realizate cu metode „prietenoase” cu albinele. Cu toate acestea, chiar și cele mai prietenoase metode de folosire a albinelor în culturile de migdale au o amprentă puternică asupra mediului.

 

ARTICOLE SIMILARE

TUDOR CHIRILA este noul iubit al GINEI PISTOL!?

ANGELINA si BRAD PITT …chiar se casatoresc! FOTO de la locul ceremoniei!

Înghețată împotriva cancerului

realitatea

Misteriosul candidat indepent la presedintia Romaniei!

Cum iti respecti bugetul in timpul sarbatorilor

realitatea

Oana Roman, internata in spital! A fost operata de urgenta

Scrie un comentariu