Tabu
PEOPLESlider

Mărturisiri emoționante făcute de mama Amaliei Lică, noua stea mondială a gimnasticii

Amalia Lică este considerată noua stea mondială a gimnasticii, după ce s-a făcut remarcată la Campionatele Europene pentru junioare de la Budapesta. Are 15 ani și a cucerit patru medalii de aur până acum. 

Amalia Lică este campioană mondială de patru ori la junioare, performanțe cu care a reușit să-i surprindă pe toți. Bucuria e imensă pentru toată familia ei, dar și pentru antrenori și spectatori.

Cea mai mândră e mama Amaliei, Magda, care se hrănește cu reușitele fiicei ei. Femeia se află de câțiva ani în scaunul cu rotile. O malformație congenitală i-a afectat major Magdei măduva spinării. A paralizat brusc de la brâu în jos. Ea nu a renunțat însă să o însoțească pe fiica sa la concursuri.

„În țară nu am ratat niciun concurs. De la cinci ani, de când s-a apucat de gimnastică ritmică de performanță, am fost mereu cu ea, în sală. Dar Campionatele Europene de la Budapesta reprezintă prima competiție de peste graniță unde ajung și eu”, a spus Magda Lică pentru Golazo.

„Asta pentru că sunt paralizată de la brâu în jos de câțiva ani, dar nu vreau să vorbesc despre mine. Acum este momentul Amaliei. Vă spun doar atât. Mi-au fost luate mie picioarele pentru ca Amalia să primească aripi. Asta a fost să fie. Dacă acesta a fost prețul pe care trebuie să-l plătesc, nu regret nicio clipă”.

Magda Lică spune că nu crede în mitul sacrificiului reciproc, o idee cultivată sistematic, generații după generații, în România. După modelul binecunoscut. Și repetabil: mai întâi, părinții se sacrifică pentru copii și, apoi, copiii se sacrifică pentru părinți.

„Nu vreau să se creadă că Amalia muncește pentru mine. Ea luptă pentru ea și pentru viitorul ei”, a mai spus Magda.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Du-te-mă al Deliei sperie fanii români devreme acasă: este despre sex sau mi se pare?

realitatea

Coperta Vogue stârnește controverse. Cum a apărut Kamala Harris

Andreea Damian

Ileana Lazariuc și nepoții lui Ion Țiriac s-au mutat din România. Unde locuiește acum

Andreea Damian

Cum să te machiezi când este foarte cald?

Andreea Damian

Mon Cabaret Noir de Răzvan Mazilu [ expoziție foto ]

Ciocîrlan

Ce fel de cancer are Kate Middleton

Andreea Damian

Scrie un comentariu