Tabu
CULTURESlider

Coronavirusul din China pune capăt Carnavalului de la Veneția

Italia este țara cea mai afectată în acest moment din Europa.  Pentru a opri răspândirea virusului, autoritățile italiene au decis să întrerupă Carnavalul anual de la Veneția.

Se încearcă astfel controlarea a ceea ce este acum cel mai grav focar de coronavirus din Europa.  Autoritățile din regiunea Veneto au declarat că evenimentul se va încheia cu două zile mai devreme decât era programat. „Dar începând din seara aceasta (n.r. aseară), interdicţiile vor viza Carnavalul de la Veneţia, precum şi restul evenimentelor, inclusiv cele sportive, până pe 1 martie inclusiv”, a declarat preşedintele Regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit Reuters. Totodată, nu este exclus ca anularea oricăror evenimente cu public internațional, precum concerte sau competiții să continue și după prima zi de primăvară.

Italia are de departe cel mai mare număr de cazuri de coronavirus în Europa, 152. Trei persoane au murit. S-au impus restricții de carantină stricte în două regiuni nordice, aproape de Milano și Veneția. Aproximativ 50.000 de oameni nu pot intra sau părăsi mai multe orașe din Veneto și Lombardia pentru următoarele două săptămâni fără permisiune specială. Chiar și în afara zonei, multe companii și școli au suspendat activitățile, iar evenimentele sportive au fost anulate, inclusiv câteva meciuri de fotbal de top.

Primul ministru Italian Giuseppe Conte a anunțat sâmbătă că „măsuri extraordinare” vor intra în vigoare pentru a încerca să reducă numărul crescând de cazuri de coronavirus. El a spus că restricțiile pot dura săptămâni întregi. Poliția și, dacă este necesar, forțele armate, vor avea autoritatea de a se asigura că reglementările sunt puse în aplicare. Oficialii italieni spun că încă încearcă să urmărească sursa focarului.

În Veneția s-au înregistrat până acum două cazuri de infectare cu coronavirus, în timp ce întreaga Italie se luptă ca epidemia să nu se respândească, recomandând cetățenilor să stea cât mai mult în case.

ARTICOLE SIMILARE

MARUTA i-a facut o farsa macabra ANDREEI ESCA

Roxana Vancea este însărcinată. Care e sexul viitorului bebeluș

Andreea Damian

Jennifer Lopez dezvăluie secretele unui corp de invidiat. 10 sfaturi de sport și nutriție

Andreea Damian

Incident grav în Parcul Kiseleff! Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo. Cum se simte micuța

Andreea Damian

Regina, gest „extrem” pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu

Andreea Damian

Lumea modei se mobilizează pentru Ucraina

Andreea Damian

Scrie un comentariu