Tabu
HEALTHSlider

Masca high-tech. Un român a câștigat premiul MIT pentru prototipul unei măști de protecție

O mască facială, creată de un inginer român și echipată cu un senzor care detectează particulele de Covid-19 din apropierea sa, a fost recompensată cu premiul cel mare la prestigioasa competiție a MIT Media Lab.

Social Mask (Masca socială) este design-ul câștigător realizat de Burzo Ciprian, o creație minimalistă și transparentă, cu un biosenzor încorporat, care se poate conecta la orice smartphone

Cu ajutorul unei aplicații, utilizatorii vor putea să monitorizeze numărul de agenți patogeni din aer. Datele colectate de biosenzor vor fi folosite atât pentru a localiza alți utlizatori ai măștii din proximitate, cât și pentru a calcula riscul de infectare cu coronavirus. 

Prototipul Social Mask a câștigat premiul cel mare la  competiția organizată de MIT. În cadrul unui laborator dedicat pandemiei, inginerii și designerii au fost invitați să propună idei creative de reinventare a măștilor faciale, incluzând un echipament de protecție personal ( PPE personal protective equipment —)

Conectarea măștii la smartphone-ul nostru este o soluție reală pentru viitor.

Burzo ciprian

„Ar trebui să știm cine este infectat în proximitatea noastră și să avem informații pe telefonul mobil despre ceea ce biosenzorul a detectat pe baza particulelor. Acestea sunt, cu siguranță, câteva dintre caracteristicile măștii viitorului.”, a adăugat câștigătorul competiției de la MIT Media Lab.

sursa: The Calvert Journal

ARTICOLE SIMILARE

Fiul Andreei Esca și-a început cariera în televiziune. Cu ce post tv are contract

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 12 iunie!

realitatea

Kate Middleton, superbă într-un costum tricotat la Piatra Neamț

Andreea Damian

Panică la Casa Regală! Avionul în care se aflau Prințul Harry și Meghan Markle a fost lovit de fulger

Andreea Damian

Soția lui Dragoș Săvulescu, afirmații incendiare despre două românce celebre: „Aceste ființe sărace sunt două actrițe aspirante și prostituate sub acoperire”

Andreea Damian

„Semnează sau plătește”. Brad Pitt i-a dat Angelinei Jolie un ultimatum

Andreea Damian

Scrie un comentariu