Tabu
Image default
HEALTHSlider

Masca high-tech. Un român a câștigat premiul MIT pentru prototipul unei măști de protecție

O mască facială, creată de un inginer român și echipată cu un senzor care detectează particulele de Covid-19 din apropierea sa, a fost recompensată cu premiul cel mare la prestigioasa competiție a MIT Media Lab.

Social Mask (Masca socială) este design-ul câștigător realizat de Burzo Ciprian, o creație minimalistă și transparentă, cu un biosenzor încorporat, care se poate conecta la orice smartphone

Cu ajutorul unei aplicații, utilizatorii vor putea să monitorizeze numărul de agenți patogeni din aer. Datele colectate de biosenzor vor fi folosite atât pentru a localiza alți utlizatori ai măștii din proximitate, cât și pentru a calcula riscul de infectare cu coronavirus. 

Prototipul Social Mask a câștigat premiul cel mare la  competiția organizată de MIT. În cadrul unui laborator dedicat pandemiei, inginerii și designerii au fost invitați să propună idei creative de reinventare a măștilor faciale, incluzând un echipament de protecție personal ( PPE personal protective equipment —)

Conectarea măștii la smartphone-ul nostru este o soluție reală pentru viitor.

Burzo ciprian

„Ar trebui să știm cine este infectat în proximitatea noastră și să avem informații pe telefonul mobil despre ceea ce biosenzorul a detectat pe baza particulelor. Acestea sunt, cu siguranță, câteva dintre caracteristicile măștii viitorului.”, a adăugat câștigătorul competiției de la MIT Media Lab.

sursa: The Calvert Journal

ARTICOLE SIMILARE

#StamAcasa și descoperim Dubaiul de la distanță

Tabu Tabu

Surpriză de proporţii. Meghan Markle va da viaţă celui de al doilea copil

Andreea Damian

De ce nu mai apare Meghan Markle pe certificatul de naștere al fiului ei

Andreea Damian

Ce a scris Leonardo DiCaprio despre „Marșul pentru Păduri”

Andreea Damian

Fanii Philadelphia 76ers sunt convinși că echipa a fost eliminată din cauza blestemului Kardashian

realitatea

Ce schimbare a făcut Andreea Bălan în viața ei și a ficelor ei după despărțirea de George Burcea

Tabu Tabu

Scrie un comentariu