Tabu
Image default
LIFESTYLE

Minivacanța de 1 decembrie, prelungită!

O nouă zi liberă pentru bugetari! Guvernanţii vor să le dea liber şi pe 29 noiembrie, pentru a lega weekendul de zilele libere de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Propunerea îi aparține ministrului Muncii, Raluca Turcan. O decizie definitivă ar putea fi luată săptămâna viitoare, spun surse din executiv.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Anul acesta, pentru că 30 noiembrie și 1 decembrie pică marți, respectiv miercuri, există posibilitatea ca Guvernul României să aprobe o așa-numită punte, adică să permită ca bugetarii să își ia liber și pe data de 29 noiembrie, care pică luni, pentru ca următoarele zile libere să fie unite cu weekendul.

Dacă se va adopta această propunere, nici elevii și profesorii nu vor mai merge la școală pe 29, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. Cursurile se reiau joi, 2 decembrie, și se încheie pe 23 decembrie, odată cu vacanța de iarnă.

Următoarle zile libere pentru români, rămase în 2021 urmează în decembrie, când sărbătorim Crăciunul, 25 și 26 decembrie.

ARTICOLE SIMILARE

AntiDot | Punct și de la Capăt în Creativitate

Ciocîrlan

Tainele morţii secretarei lui Elan Schwartzenberg!

realitatea

Uite blocul modest in care a locuit PEPE inainte sa devina star

Meghan Markle, probleme cu nașterea? Medici de top: riscurile, mai mari în rândul femeilor de culoare

Andreea Damian

BĂTAIE la NUNTA lui Călin Popescu Tăriceanu!

Doliu în lumea artistică! Soţia unui mare cântăreţ roman a murit

Scrie un comentariu