Tabu
LIFESTYLE

MUNCA ucide! De ce a murit Dan Muresan

Muncă istovitoare, până la 20 de ore pe zi, in conditii de stress: asta i-a adus sfârşitul lui Dan Mureşan, la 6.000 de kilometri distanţă de casă, tocmai în Kenya. Răvăşite de durere, mama şi iubita se ocupă acum să îl aducă în ţară.

Îşi făcuse toate analizele şi aflase că era sănătos. Însă muncea într-un ritm infernal, zi-lumină, în zone din lume extrem de periculoase. Avea 31 de ani şi un corp robust, însă inima sa era atât de obosită încât s-a oprit pentru totdeauna. L-au găsit mort sâmbătă dimineaţă, într-o cameră de hotel din Nairobi, Kenya. Era cu laptopul pe genunchi, cu televizorul aprins şi cu un pahar de vin lângă el, aşa a povestit tatăl său, fostul ministru Ioan Avram Mureşan, pentru www.click.ro . Ieri, autorităţile din Kenya au eliberat certificatul de deces: infarct miocardic. Mama lui a fost anunţată duminică de teribila tragedie, iar tatăl a aflat în puşcărie că şi-a pierdut singurul copil.

Munceşti mai mult de 8 ore pe zi?  Ai grijă că-ţi plesneşte inima!

Munca ucide! Aceasta este chiar concluzia cercetătorilor finlandezi de la Institutul de Sănătate a Muncii, citaţi de „Daily Mail”. Aceştia au constatat că 80% dine cei care muncesc peste opt ore pe zi se îmbolnăvesc de inimă şi riscă un infarct, după ce au analizat toate cercetările realizate în ultimii 54 de ani.

În Europa, media orelor de muncă e de 8,5 ore pe zi, iar România depăşeşte media europeană, atingând un volum de muncă pe zi de 9,3 ore. Cauzele apariţiei bolilor sunt: expunere prelungită la stres, program dezorganizat, metabolism dezechilibrat şi regim alimentar dezordonat.

Excesul în muncă este specific vârstei de 30-42 de ani, când media pe săptămână poate atinge şi 55 de ore de muncă. Astfel se explică de ce la 48 de ani se observă o involuţie a inteligenţei, o mai slabă putere de concentrare şi o memorie deficitară.

‭ioana ginghina si ruxandra

ARTICOLE SIMILARE

Kate Middleton a anunțat când se întoarce din „concediul de maternitate”

Andreea Damian

Andreea Berecleanu a sarit in bratele unui barbat chiar in timpul jurnalului!

“Bianca ne minte cu nerusinare! Isi bate joc de noi toti!” Vezi cine o desfiinteaza pe vedeta

DECLARAŢIA-ŞOC a actriţei Cameron Diaz: Viaţa FĂRĂ COPII este mai UŞOARĂ

Chinezii apelează la operații estetice pentru a-și păstra locul de muncă

realitatea

ANTONIA – 3 zile cu sotul in Italia! VELEA nu era prin zona!

realitatea

Scrie un comentariu