Tabu
Image default
CULTURE Slider

Netflix redeschide celebrul cinematograf Paris din New York

Netflix a decis să închirieze cinematograful iconic din New York – Paris Theatre – unde vor rula cele mai cunoscute dintre producții sale. Cinematograful inaugurat în 1948 fusese închis în luna august. Acordul a fost încheiat pe o durată de zece ani, potrivit Deadline.

Este pentru prima dată când gigantul de streaming, care a fost acuzat că a amenințat experiența cinematografică, a incheiat un contract de închiriere pe termen lung pentru a-și ecraniza filmele. Până acum Netflix a închiriat diverse cinematografe pentru perioade scurte de timp, pentru a se asigura că filmele sale sunt eligibile pentru premii. Filmul de inaugurare va fi producția lui Noah Baumbach – „Marriage Story”, care va fi lansată pe platformă abia pe 6 decembrie.

„Acum, Paris va deveni locul din New York în care Netflix va organiza evenimente speciale, proiecții și lansări”, a declarat gigantul american pe contul său de Twitter. Se împlinesc 71 deani de când Marlene Dietrich a tăiat panglica la inaugurarea unuia dintre cele mai importante cinematografe americane.

Dar se pare că planurile Netlfix nu se vor opri aici. Există zvonuri că gigantul de streaming online ar vrea să închirieze și cinematograful Egyptian Theatre din Los Angeles, tot pentru difuzarea de producții proprii, evenimente sau alte recepții de lansare.

Este o mișcare inteligentă, cred experții, care spun că e necesară dacă Netflix vrea să continue să lucreze cu regizori de calitate, precum Martin Scorsese și Noah Baumbach. La urma urmei, deși ultimul film al lui Scorsese, „The Irishman”, și „Marriage Story” de Baumbach rulează amândouă în cinematografe, acestea apar pe un număr limitat de ecrane.

În cazul peliculei „The Irishman”, se pare că Netflix a sperat la o lansare mai mare, dar nu a reușit să ajungă în marile lanțuri de cinematografe.

ARTICOLE SIMILARE

Stiai care sunt cele mai urate vedete?

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

5 sfaturi pentru aplicarea machiajului ca să arăți mai tânără

Andreea Damian

Cum vor arăta copiii Prinţului Harry. Un artist le-a făcut chipul robot

Andreea Damian

Insula Kasos ⎢ Trei epave antice, descoperite pe fundul Mării Egee

Ciocîrlan

Iulia Vântur și Salman Khan, în doliu

Tabu Tabu

Scrie un comentariu