Tabu
Image default
HEALTH Slider

Covid-19 | Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor

În acest moment al pandemiei de Covid-19, este important să vă consolidați sistemul imunitar. Conform unui studiu recent, practicarea unei activități fizice cu regularitate nu numai că va stimula apărarea naturală, ci și va face vaccinurile mai eficiente.

Știm că sportul are multe beneficii. Exercițiile fizice ajută la prevenirea sau gestionarea unor afecțiuni precum bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul, așa cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În mod clar, activitatea fizică este o modalitate excelentă de a ne proteja împotriva patologiilor cronice. Sportul ar putea fi, de asemenea, esențial în lupta împotriva Covid-19. În lucrarea publicată în revista Sports Medicine pe 20 aprilie, cercetătorii au dezvăluit că practicarea sportului ar întări sistemul imunitar și va crește eficacitatea vaccinării anti Covid-19.

Exerciţiile fizice ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%

Cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă a constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecţioase, cum ar fi Covid-19, cu 37% şi reduce şansele de infectare cu 31%. De asemenea, se spune că exercițiile fizice cresc numărul limfocitelor T CD4, și anume celulele sistemului imunitar, și concentrația de imunoglobuline IgA. Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că „concentrația anticorpilor după vaccinare a fost mai mare” datorită activității fizice. În mod clar, exercițiile fizice ar crește eficacitatea vaccinurilor .

Oamenii de ştiinţă spun că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%. Cercetătorii au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020, care au implicat persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Nu au existat date specifice pentru Covid-19, astfel că echipa a studiat boli infecţioase similare. Studiul a constatat că 30 de minute de activităţi fizice, practicate cinci zile pe săptămână – sau 150 de minute pe săptămână -,cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclismul şi exerciţiile de forţă pot avea un impact uriaş asupra imunităţii la bolile infecţioase, cum ar fi Covid 19.

ARTICOLE SIMILARE

Schimbările climatice îndeamnă la o regândire a sistemelor de producție de cacao şi cafea

Andreea Damian

Un fotomodel Victoria’s Secret și-a pus silicoane după ce și-a alăptat copiii dar regretă enorm

Andreea Damian

Fiecare generatie crede ca este de sacrificiu. De ce?

realitatea

Tratamentul bizar pe care Madonna îl aplică tenului cu furculița

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 18 iunie!

realitatea

Noi dezvăluiri: David Bowie a sedus două fete și a vrut să facă sex cu ele pe melodia „Let’s Dance”

Andreea Damian

Scrie un comentariu