Tabu
Image default
HEALTHSlider

Covid-19 | Exerciţiile fizice practicate cu regularitate ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor

În acest moment al pandemiei de Covid-19, este important să vă consolidați sistemul imunitar. Conform unui studiu recent, practicarea unei activități fizice cu regularitate nu numai că va stimula apărarea naturală, ci și va face vaccinurile mai eficiente.

Știm că sportul are multe beneficii. Exercițiile fizice ajută la prevenirea sau gestionarea unor afecțiuni precum bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul, așa cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În mod clar, activitatea fizică este o modalitate excelentă de a ne proteja împotriva patologiilor cronice. Sportul ar putea fi, de asemenea, esențial în lupta împotriva Covid-19. În lucrarea publicată în revista Sports Medicine pe 20 aprilie, cercetătorii au dezvăluit că practicarea sportului ar întări sistemul imunitar și va crește eficacitatea vaccinării anti Covid-19.

Exerciţiile fizice ar putea creşte eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%

Cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă a constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecţioase, cum ar fi Covid-19, cu 37% şi reduce şansele de infectare cu 31%. De asemenea, se spune că exercițiile fizice cresc numărul limfocitelor T CD4, și anume celulele sistemului imunitar, și concentrația de imunoglobuline IgA. Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că „concentrația anticorpilor după vaccinare a fost mai mare” datorită activității fizice. În mod clar, exercițiile fizice ar crește eficacitatea vaccinurilor .

Oamenii de ştiinţă spun că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%. Cercetătorii au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020, care au implicat persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Nu au existat date specifice pentru Covid-19, astfel că echipa a studiat boli infecţioase similare. Studiul a constatat că 30 de minute de activităţi fizice, practicate cinci zile pe săptămână – sau 150 de minute pe săptămână -,cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclismul şi exerciţiile de forţă pot avea un impact uriaş asupra imunităţii la bolile infecţioase, cum ar fi Covid 19.

ARTICOLE SIMILARE

Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100

Andreea Damian

Harta Colecționarului de amintiri | Poveștile bucureștenilor prind viață

Andreea Damian

Scurta istorie a corsetului

realitatea

Meghan Markle a îmbrăcat rochia de mireasă cu o lună înainte de nunta cu Harry

Andreea Damian

Zidul „puternic” al lui Trump de la granița SUA cu Mexic a fost distrus de vânt

Andreea Damian

În 1973, un calculator MIT a prezis sfârșitul civilizației. Până acum, a avut dreptate

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu