Tabu
Image default
BEAUTY Slider

4 obiceiuri de înfrumusețare de evitat dacă ai 40 de ani

La 40 de ani, este timpul să renunți la obiceiurile de înfrumusețare greșite și să adopți ritualul care îți va permite să îți păstrezi cel mai bine fermitatea și calitatea pielii.

Te duci la culcare fără să te demachiezi

Dacă la vârsta de 20 sau 30 de ani, ți s-a întâmplat să te culci fără să te demachiezi, să știi că de la 40 de ani acest obicei prost este și mai dăunător pentru pielea ta: accelerarea formării ridurilor, ten lipsit de fermitate și piele uscată! Motivul? Cosmeticele nu sunt concepute pentru a rămâne pe epidermă atât de mult timp și pot irita pielea peste noapte, pot înfunda porii pielii sau o pot usca.

Sari peste ser

La 40 de ani, reînnoirea celulară este mai puțin eficientă, tenul mai mat și ridurile fine sunt din ce în ce mai prezente. De aceea este esențial să adopți o formulă serică concentrată în ingrediente active hidratante, reparatoare și antioxidante. Aplic-o înainte de crema obișnuită, dimineața și seara.

Nu îți cureți pensulele de machiaj

Dacă nu sunt curățate corespunzător, periile și bureții de machiaj se pot transforma în teren propice de reproducere pentru bacterii. Rezultatul: piele lipsită de strălucire, coșuri, iritații. De aceea, este bine să îți cureți corect pensulele o dată pe săptămână (cu apă și săpun) și să efectuezi câteva curățări intermediare cu un demachiant.

Nu ai grijă de gât și decolteu

Subțire și fragilă, pielea gâtului și a decolteului necesită, de asemenea, o atenție deosebită dacă dorești să-i păstrați frumusețea și tonusul. Poți aplica cu ușurință tratamentele faciale obișnuite pe gât și decolteu. Dacă ai nevoie de o acțiune de întărire puțin mai intensă, optează pentru un tratament specific pentru gât și decolteu.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie Sorin Onisor – Maroc

realitatea

Ce mai face și cum arată acum Consuelo, fosta soție a lui Adrian Mutu

Andreea Damian

Când trebuie să folosești șamponul de clarificare

Andreea Damian

De ce ar trebui să dormi cu șosete în picioare

Andreea Damian

Heidi Klum, apariție inedită alături de fiica ei de 16 ani pe coperta Vogue Germania. Ce frumoasă e Leni! FOTO

Andreea Damian

Twitter este un “loc toxic” pentru femei potrivit raportului Amnesty International

realitatea

Scrie un comentariu