Tabu
FASHION Slider

Nike a lansat costumele de baie musulmane

Nike

Noua linie de costume de baie Nike include produse „cuminți” special concepute pentru musulmance. Colecția Victory Swim conține costumul de baie care acoperă tot corpul și costumul de baie cu hijab.

Linia, anunțată marți, va fi disponibilă la nivel global prin câțiva retaileri și online de la 1 februarie 2020.

„Designul colecției de înot Nike Victory servește o varietate de nevoi, de la preferințele pentru modestie până la protecția solară și reprezintă angajamentul Nike pentru un design incluziv, oferind mai multor femei șansa să se bucure de sport”, transmite Nike. Țesătura este UV FP 40+, ușoară, respirabilă și cu uscare rapidă

Costumul de baie care acoperă tot corpul este format din hijab, bluză și leggings.

În 2017, brandul de echipamente sportive a conceput un echipament destinat exclusiv sportivelor musulmane din întreaga lume, dar mai ales din Orientul Mijlociu. Denumit „Nike Pro Hijab”, echipamentul special răspunde unei cereri în creștere în unele țări musulmane și a fost creat pentru a ușura participarea sportivelor musulmane la competiții.

„Misiunea Nike este de a găsi noi inspirații pentru toți sportivii. Suntem convinși că Nike poate continua să ofere noi produse și inovații pentru sportivi, în special cei din Orientul Mijlociu, unde era nevoie de o gamă de astfel de produse. Așa vor putea fi mai performanți”, explica Megan Saalfeld, purtătorul de cuvânt al Nike.

Pentru campania publicitară, firma americană a făcut apel la patinatoarea Zahra Lari,din Emiratele Arabe Unite. „Oamenii cred sau vă spun că nu puteți face anumite lucruri, dar eu le voi arăta că puteți face totul. Am fața acoperită de văl, sunt musulmană, vin dintr-o țară din deșert și practic un sport de iarnă”, a declarat sportiva pentru Vogue Arabia.

Nike a decis să se lanseze în producția de echipamente din gama „Pro Hijab” după Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde Sarah Attar a fost una dintre primele sportive saudite care a participat la probele feminine olimpice. Țara sa a obligat-o să poarte o ținută islamică.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie și Brad Pitt au căzut la pace în privința copiilor dar au mai găsit un motiv de dispută

Andreea Damian

Rasfoieste Prada fantasy lookbook-ul de primavara!

realitatea

Reclamă cu Johnny Depp eliminată de Dior, în urma protestelor comunităţii amerindiene

Andreea Damian

David Schwartz: teatrul politic și cel cu mesaj progresist s-au confruntat cu cenzura, uneori foarte directă

Dora Constantinovici

Freevole la V for Vintage pe 11 aprilie

realitatea

5 ingrediente anti-îmbătrânire recomandate de dermatologi

Andreea Damian

Scrie un comentariu