Tabu
CULTURESlider

Noaptea Cartilor Deschise a ajuns la a patra editie!

Pe 23 aprilie se sarbatoreste in lumea intreaga Ziua Mondiala a Cartii. In Romania, Editura Litera organizeaza pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cartilor Deschise, cel mai important eveniment dedicat lecturii.

Noaptea-Cartilor-Deschise-a-ajuns-la-a-patra-editie1Anul acesta, toti iubitorii cartilor sunt invitati sa participe la o intalnire speciala, cu trei din cele sapte arte – literatura, teatrul si cinematografia!

Cand si unde va avea loc?

Sambata, incepand cu ora 19, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, va asteapta 10 000 de carti-cadou, un spectacol de statui vivante, precum si o proiectie de film in aer liber.

Ce carti puteti gasi?

Cele 10 000 de carti oferite in cadrul evenimentului reprezinta o selectie a celor mai bune romane din colectiile consacrate ale editurii Litera: Invierea, de Lev Tolstoi, Educatia sentimentala de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerete de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Gentiane de Cella Serghi, Inaltimea sa, sotia mea de Victoria Alexander, Indragostita de sotul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Mostenirea Stonehenge de Sam Christer s.a.

Cartile pentru copii isi asteapta si ele micii cititori pasionati: carti Disney cu Winnie de Plus, Doctorita Plusica, Regatul de Gheata etc., dar si povesti romanesti precum Amintiri din copilarie de Ion Creanga sau Doi feti cu stea in frunte de Ioan Slavici s.a.

Iubitori de carte si arte, sunteti asteptati la Noaptea Cartilor Deschise! Veniti sa manifestam pasnic pentru cultura, suntem din ce in ce mai multi!

Mica statistica despre piata de carte

  • Un roman cheltuie pentru carti mai putin de 5 euro intr-un an, cel mai scazut prag din Europa.
  • Piata de carte din Romania se ridica la 60 milioane de euro, in timp ce in Ungaria (tara de trei ori mai mica decat Romania) este de 200 de milioane de euro, iar in Germania de 7 miliarde de euro.
  • Un index al practicilor culturale (care reflecta participarea la o serie de activitati din acest domeniu) situeaza pe primul loc Suedia (43%), apoi Danemarca (36%) si Olanda (34%).  Romania se afla spre finele clasamentului  cu un procent de 7%.

Noaptea Cartilor Deschise este un eveniment prin care dorim sa atragem atentia asupra importantei cititului, mai ales in randul tinerilor. Fiecare cititor castigat este un pas catre o repozitionare favorabila a tarii noastre pe harta culturala europeana.

ARTICOLE SIMILARE

Ce mai face și cum arată Nuți, bona făcută celebră de Anamaria Prodan

Andreea Damian

Cât cere Dorian Popa pentru o postare pe Instagram. Și-ar putea cumpăra o mașină nouă

Andreea Damian

Zâmbește cu încredere!

realitatea

Anastacia – Heavy Rotation

realitatea

Simone Rocha și H&M propun două rochii de mireasă la prețuri speciale

Andreea Damian

Noaptea minții! Actrița Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut cu bicicleta

Andreea Damian

Scrie un comentariu