Home > Agenda > eveniment > Noaptea de Sânziene la Pallady

Noaptea de Sânziene la Pallady

Tradiția spune că în noaptea de 23 iunie, Sânzienele sau Drăgaicele dansează pe pământ, îndeplinind ritualuri magice benefice oamenilor.
Cu această ocazie, Muzeul Palladdy ne invită să sărbătorim Noaptea de Sânziene, astăzi, 23 iunie, între orele 18.00-24.00, pe strada Spătarului nr. 22, într-una dintre cele mai vechi case de locuit păstrate în București, casa Melik.
Aceasta găzduiește colecția de artă Serafină și Gheorghe Raut al cărei obiectiv principal este îl constituie tablourile pictate de Theodor Pallady.
În așteptarea Sânzienelor și a magiei, vizitatorii se pot delecta cu recitaluri de muzică clasică susținute de Costin Soare (chitară clasică, orele 19.30 – 20.30) și Mihail Ghiga împreună cu Mircea Ionescu și Claudiu Lobonț (vioară și chitară clasică, orele 21.00 – 21.30; 23.00 – 23.30) și pot gusta ceaiuri varatice oferite de Ceainăria Vasiliada.

Pentru acest eveniment grădina Muzeului Theodor Pallady va fi special amenajată cu lampioane, aluzie la legenda care spune că de Noaptea Sânzienelor apar focuri deasupra pământului indicând oamenilor locurile unde au fost îngropate comori.


Comenteaza acest articol

Noaptea de Sânziene la Pallady

by realitatea   1 min
0