Tabu
Image default
HEALTH Slider

Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

“Există ceva în neregulă cu reglarea fluxului de sânge la fumători și în cazul fumătorilor de țigări electroice acest lucru e chiar mai accentuat”, a spus un cercetător care șparticipă la realizarea unui studiu.

Au apărut două noi studii care arată o legătură neliniștitoare între consumul de țigară electronică și sănătatea inimii. Datele din studii – care urmează să fie prezentate și discutate în cadrul Ședințelor științifice ale American Heart Association 2019 din Philadelphia din această săptămână, potrivit healthline.com – arată că atât colesterolul, cât și fluxul sanguin integral sunt afectate de vapori, și poate chiar mai mult decât în cazul țigărilor clasice din tutun.

Într-un mic studiu asupra a 19 fumători cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, Dr. Florian Rader analizat efectul țigărilor obișnuite, cât și al țigărilor electronice asupra modului în care sângele este pompat prin corp. Echipa sa a descoperit că „la fumătorii care folosesc țigările elctronice, fluxul de sânge a scăzut mai mult”, susține healthline.com. „Aceste rezultate indică faptul că utilizarea țigărilor electronice este asociată cu o disfuncție vasculară coronariană persistentă”, a adăugat Rader.

Potrivit NBC News, diferența dintre fumătorii obișnuiți a fost că fluxul de sânge al participanților care fumau țigări obișnuite părea să revină la procesul său normal după o perioadă – ceea ce nu a fost cazul utilizatorilor de țigări electronice. „Aceste produse sunt comercializate ca alternative sănătoase și totuși vedem din ce în ce mai multe dovezi că ele nu sunt chiar așa de sănătoase”, a adăugat Rader.

În plus, un studiu mai mare care va fi prezentat în această săptămână la evenimentul din Philadelphia a arătat că colesterolul LDL – colesterolul „rău” legat de un risc mai grav de boli de inimă – a fost prezent la niveluri mai ridicate la utilizatorii de țigări electronice decât la nefumători,

Studiile nu sunt încă publicate într-o revistă științifică potrivit healthline.com.

ARTICOLE SIMILARE

Defectul pe care Chrissy Teigen îl ascunde tot timpul cu Photoshop

Andreea Damian

#metoo, sau hainele cele noi ale sexismului

realitatea

Vatican lansează rozariul smart pentru a determina tinerii pasionați de tehnologie să se roage

Andreea Damian

Sheryl Crow vorbește despre cum s-a simțit respinsă în anii 90

realitatea

Fiica Loredanei, sexy și provocatoare ca mama sa FOTO

Tabu Tabu

Vedete nascute pe 18 septembrie!

realitatea

Scrie un comentariu