Tabu
LIFESTYLE

Numărul femeilor care fac depresii crește de la an la an

Milioane de femei din întreaga lume au depresii majore cauzate de relații eșuate, criza economică, datorii sau pierderi grele în diferite domenii ale vieții lor. Un studiu efectuat recent în Marea Britanie arată că peste 15 milioane de femei din acestă țară se luptă cu probleme de sănătate mentală. În multe dintre cazuri depresia le-a dus pe acestea la situații extreme, cum ar fi consumul excesiv de alcool, promiscuitate sexuală sau datorii materiale uriașe.

Rezultatele studiului arată că numărul fetelor și femeilor care ajung la depresie este de două ori mai mare decât cel al bărbaților. Aceleași rezultate au fost observate și în cazul anxietății, autodistrugerii, problemelor de nutriție și al nivelului scăzut al respectului de sine. Per total, concluzia majoră a studiului arată că starea de sănătate mentală a femeilor, la nivel național, se deteriorează de la an la an.

Studiul, efectuat pe 2.000 de femei, arată că doar în Marea Britanie trăiesc 15,2 milioane de reprezentante ale sexului frumos care au probleme psihice, mai grave sau mai puțin grav. Ceea ce este îngrijorător este faptul că aceste probleme încep de la vârsta de 12 ani.

25% dintre femeile chestionate au recunoscut că au avut nevoie de cel puțin o săptămână de concediu medical din cauza unor astfel de probleme. Cauza celor mai multe depresii o constituie în cazul femeilor adulte pierderea jobului, despărțirea de partenerul de viață, datoriile la bănci și sarcinile. În cazul tinerelor, acestea ajung la depresie atunci când se mută de la o școală la alta sau pleacă de acasă la facultate.

Aproape 50% dintre femeile chestionate au povestit că nu s-au ridicat din pat o lungă perioadă de timp, iar 13% au renunțat la locul de muncă din cauza depresiei. 25% au recunoscut că se îmbată frecvent, iar un număr mare dintre repondente au spus că depresia le-a determinat să facă sex cu mulți bărbați în perioade scurte de timp pentru că aveau nevoie de dragoste și atenție.

Părerea specialiștilor este că femeile ajung în astfel de situații extreme pentru că nu cer ajutor de specialitate atunci când au nevoie.

ARTICOLE SIMILARE

MATTEO: Fostul iubit al DELIEI are deja doi copii! Se insoara in curand!

Oreste îl face praf pe Mircea Badea! Ce spune la adresa lui

Nicoleta Luciu si-a satisfacut poftele! Uite-o cum infuleca shaorma si placinta!

Uite cât de frumoasa e fata lui Piedone!

Recapătă-ți energia cu hrana vie la “Serendipity”

realitatea

Prințul se mută în casă nouă, iar britanicii suportă nota de plată uriaşă

Andreea Damian

Scrie un comentariu