Home > Lifestyle > Kristy Wimberly a devenit mai încrezătoare în propriile forţe după ce şi-a amputat un picior

Kristy Wimberly a devenit mai încrezătoare în propriile forţe după ce şi-a amputat un picior

o tanara și-a amputat un picior

O tânără și-a amputat un picior și a îmbrăcat pentru prima oară o rochie. Timp de 20 de ani, Kristy Wimberly, de 32 de ani, din St. Louis, Missouri, Statele Unite, se simțea rușinată că piciorul ei drept a încetat să mai crească, după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de tumoare spinală cervicală, astrocitomă, la vârsta de 6 ani.

Nervii care făceau legătura între coloana cerebrală și piciorul drept a fost afectat în timpul operației de extirpare a tumorei și a fost compromis definitiv în timpul altei intervenții chirurgicale pentru tratarea scoliozei. Piciorul drept a rămas astfel mai scurt cu 5 cm decât cel stâng, iar pentru a se deplasa avea nevoie întodeauna de cârje.

Kristy a suferit deja 19 intervenții de reconstruire a piciorului, pentru că diferența între cele două membre este foarte mare. Tânăra se resemnase cu gândul că nu poate să poarte niciodată rochii și fuste, deoarece îi era rușine cu handicapul său.

Dar viața i s-a schimbat radical după ce tânăra și-a amputat un picior în iulie 2017. A început să poarte o proteză high-tech, de care este foarte mândră acum. Femeia a căpătat încredere în ea și a îmbrăcat pentru prima oară o rochie în 20 de ani.

„Este foarte cald vara în Missouri. Evitam să fac multe lucruri, de exemplu să merg la un meci de baseball sau să ies la un eveniment, pentru că asta însemna să port pantaloni și muream de cald. Perioada liceului a fost cumplită pentru mine. Oamenii râdeau de scaunul meu cu rotile și de cârje și am încercat să-mi ascund handicapul cât am putut. Decizia de a-mi tăia piciorul reprezintă cel mai bun lucru din viața mea, mi-am recăpătat încrederea în mine.”, a mărturisit Kristy.

Kristy se bucură de multe plăceri ale vieții, grație noului picior bionic: merge pe bicicletă, face fitness și caiac, și cel mai important, își poate ține fiica în brațe fără să existe riscul să o scape jos.

Sursa foto: Instagram

 


Comenteaza acest articol

Kristy Wimberly a devenit mai încrezătoare în propriile forţe după ce şi-a amputat un picior

by Andreea Damian   1 min
0