Tabu
LIFESTYLESlider

OMS: Europa a devenit epicentrul pandemiei cu coronavirus

Europa este noul epicentru al pandemiei de coronavirus, spune șeful Organizației Mondiale de Sănătate. Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut țărilor să „depisteze, izoleze, să testeze şi să trateze fiecare caz”.

Directorul OMS a atras atenția că numărul zilnic de noi cazuri identificate în Europa este mai mare decât cele raportate de China la apogeul epidemiei sale. Numărul de decese la nivel global din cauza Covid-19 a depăşit 5.000, în timp ce numărul total de cazuri de îmbolnăviri este în prezent de peste 132.000, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „Europa este în prezent epicentrul pandemiei de Covid-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei video conferințe de presă la Geneva, cerând țărilor să „depisteze, să izoleze, să testeze și să trateze fiecare caz”, potrivit BBC.

Aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în întreaga lume, cu un total de 142.539 de cazuri confirmate, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Dintre cele 9.769 de cazuri noi, aproape 7.000 au fost înregistrate în ţări din Europa, în timp ce în China au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS. Numărul deceselor de COVID-19 în lume este 5.393, iar dintre acestea 438 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Italia a rămas cel mai grav afectată în ultimele zile, cu 2.547 de cazuri noi şi 252 de decese, în timp ce în Spania situaţia a continuat să se agraveze cu 1.266 de persoane contaminate şi 120 de decese. În Italia, numărul total de pacienţi cu COVID-19 este de 17.660, iar în Spania 4.231, ceea ce o face a doua ţară europeană cu cea mai mare rată de contagiune. În lume, Iranul este locul în care coronovirusul se răspândeşte cel mai rapid cu 1.289 de cazuri şi 514 decese.

ARTICOLE SIMILARE

A cumpărat cu 13 $ un inel cu diamant. După 30 de ani i-a descoperit adevărata valoare

Andreea Damian

Smiley, victima unei escrocherii! Mesaj pentru fani

Andreea Damian

Violenta la feminin sau de ce nu e corecta expresia sexul slab

realitatea

Cristina Joia și-a găsit dreptatea în instanță. Agresoarea ei, condamnată la închisoare!

Andreea Damian

Robbie Williams, mesaj pentru Alexia, fiica Andreei Esca

Andreea Damian

Celebrități care îmbracă haine ieftine, dar arată superb în ele

Andreea Damian

Scrie un comentariu