Tabu
CULTURESlider

Originea misterioasă a monolitului descoperit în deșertul Utah

În timp ce numărau muflonii din deșertul Utah, câțiva biologi au descoperit un monolit bizar ale cărui origini necunoscute au dat naștere mai multor teorii. 

Obiectul seamănă izbitor cu sculpturile minimaliste ale artistului John McCracken sau pare un element de recuzită din clasicul film SF 2001: O odisee spațială, regizat de  Stanley Kubrick.

Biologii de la Utah Division of Wildlife au zărit monolitul din elicopter în timp ce efectuau o numărătoare de rutină a muflonilor din zonă. 

Localizarea exactă a monolitului nu a fost dezvăluită, dar în filmarea aeriană obiectul apare instalat într-un canion din rocă roșie, ceea ce sugerează că acesta s-ar afla undeva în sudul deșertului Utah, zonă recunoscută pentru un relief distinct.  

După spusele lui Bret Hutchings, pilotul elicopterului, monolitul pare să fie făcut din inox sau metal, are în jur de 3 metri înălțime și este foarte probabil să fi fost pus în locul respectiv decât aruncat din aer de vizitatori extratereștri… 

„Presupun că este vreun artist al noului val sau ceva de genul ori un mare fan al filmului 2001: O odisee spațială, a declarat Hutchings pentru KSL news.

Până în clipa de față, niciun artist nu a revendicat creația monolitului, iar David Zwirner, care îl reprezintă pe sculptorul McCracken, nu a răspuns încă întrebării venite din partea presei. 

Nu există nicio evidență a vreunei lucrări semnate de McCracken care să fi fost expusă în deșertul Utah, deși se știe că artistul a trăit o bună vreme între New Mexico și New York până la decesul survenit în 2011.

Sălbăticia din zona sud-vestică a Statelor Unite are o istorie bogată în ceea ce privește creațiile  Land Art. Prin faptul că sunt amplasate în locuri inaccesibile sau foarte greu de depistat, lucrările capătă o aură de magie și mister.

Cele mai faimoase dintre acestea sunt capodopera lui Robert Smithson din 1970, Spiral Jetty, creată în Marele Lac Sărat (Great Salt Lake) și lucrarea Double Negative a lui Michael Heizer din 1969, poziționată la granița dintre Utah și Nevada.

sursa: The Art Newspaper

ARTICOLE SIMILARE

Sean Penn, declarație controversată despre mișcarea #MeToo

Andreea Damian

Daniela Crudu, imagini de senzație cu burtica de gravidă

Andreea Damian

Ce a postat Jador pe internet la doar câteva zile de la anunțul că se retrage din muzică

Andreea Damian

Cine va interpreta rolul Prințesei Diana în ultimele două sezoane din The Crown

Andreea Damian

O frescă erotică despre legenda greacă a Ledei și lebedei a fost găsită la Pompei

realitatea

Scarlett Johansson: „Un film doar cu supereroinele Marvel ar fi exploziv și de neoprit”

Andreea Damian

Scrie un comentariu