Home > Lifestyle > Pastele reincalzite, mai sanatoase?

Pastele reincalzite, mai sanatoase?

Conform show-ului, “Trust me, I’m a doctor” difuzat pe canalul BBC, pastele reincalzite sunt mult mai sanatoase! Aceasta informatie poate fi un prilej de bucurie pentru fanii bucatariei italiene, dar pe ce se bazeaza acest principiu in cele din urma? Deoarece pastele sunt carbohidrati, acestea sunt absorbite si percepute de catre organism precum “zaharuri”, crescandu-ne astfel nivelul glucozei din sange.  Pentru a reduce nivelul glucozei din sange, organismul incepe sa elibereze acea substanta numita insulina. Din aceasta cauza,  dupa fiecare portie copioasa de paste ne simtim mai degraba obositi, decat in plina forma. Studiile efectuate asupra acestui caz arata ca pastele reincalzite, datorita schimbarii de temperatura (intai racite si apoi reincalzite) devin mult mai nutritive pentru corpul nostru.  O masa plina de carbohidrati se poate transforma intr-una mai sanatoasa, care sa iti aduca aportul necesar de fibre, fara a schimba vreun ingredient, ci doar temperatura!

Articole asemanatoare
paie
Restaurantele din Italia și Marea Britanie folosesc paie din paste pentru a reduce consumul de plastic
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
Paște
Masa de Paşte, mai periculoasă decât cea de Crăciun. Câteva sfaturi de la nutriționiști

1 Response

  1. Pingback : Pastele reincalzite, mai sanatoase? | Noutati

Comenteaza acest articol

Pastele reincalzite, mai sanatoase?

by   <1 min
1