Tabu
Image default
LIFESTYLE What's hot

Pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, serpii iau cu asalt biserica

In fiecare an, in biserica “Langouvarda”, inchinata Maicii Domnului, care se afla in localitatea greceasca Markopoulo, se intampla un fenomen inexplicabil. O specie de serpi, cu cruce pe cap si limba in forma de cruce, patrund in biserica, la slujba si urca pe icoane, se incolacesc in jurul sfestnicelor si parasesc biserica la savarsirea slujbei.

Pe site-ul crestinortodox.ro, intr-un amplu material se explica in detaliu acest fenomen care are legatura directa cu Adormirea Maicii Domnului.

“Anual, in ziua de 6 august, cand praznuim Schimbarea la Fata a Domnului, o specie unica de serpi (lungi de 60 de centimetri si insemnati cu o cruce alba, pe cap si pe limba) apar in jurul vechii biserici din localitatea Markopoulo. Serpii vor disparea, iarasi in chip minunat, dupa slujba savarsita in ziua de Adormirea Maicii Domnului. In timpul slujbei savarsite pentru Maica Domnului, serpii intra in biserica, umpland tot locul: se urca pe icoane, se incolacesc in jurul sfestnicelor, stau pe credinciosi si in Sfantul Altar.
Exista o emotie generala legata de aparitia acestor serpi, nu atat pentru vreun potential pericol, cat pentru faptul ca daca acestia nu vor aparea in perioada amintita, ceva rau se va intampla in regiune. Astfel, in anii 1940 si 1953, cand serpii nu au fost prezenti la biserica din Markopoulo, au avut loc razboaie si calamitati naturale.

Serpii Maicii Domnului, avand capul insemnat cu o cruce, precum si limba, in forma de cruce, apartin clasei de serpi “telescopus fallaxspecies”, numita si “sarpele-pisica european”. Acesti serpi intra in biserica in vremea slujbei, iar nu oricand, aratand o blandete deosebita fata de crestinii din interior. Imediat ce se termina slujba Sfintei Liturghii, serpii devin oarecum agresivi, ei iesind din biserica si intorcandu-se in pustiul din zona. Oricat ar fi cautati acestia, ei nu vor putea fi gasiti, pana anul urmator”, se arata pe site-ul Crestinortodox.ro.

ARTICOLE SIMILARE

SINZIANA, fosta/viitoare iubita a lui SMILEY / Galerie FOTO

realitatea

Apelul DISPERAT al Simonei Gherghe! Ce a pătit chiar in ziua de Crăciun

Aceste clişee ne dor (8): “Copiii săraci din Africa”

Ştefan Bănică Jr., inlocuit la “Dansez pentru tine” – editia de Paste! Vezi cu cine

Melania Trump, singură prin Africa. Care e, de fapt, natura relației cu soțul ei

Andreea Damian

Persoanele cu ochii albaștri au un strămoș unic

realitatea

Scrie un comentariu